RTV Connect Sport live bij Westervoort – Eldenia en Doesburg – Rijnland

21 april 2023 | Van onze AS-redactie

RTV Connect, de streekomroep voor Arnhem, Renkum, Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort, besteedt in haar sportprogramma Connect Sport op de radio (iedere zondag tussen 14.00 – 18.00 uur) volop aandacht aan de sportactiviteiten in deze regio.

Drie live-wedstrijden dit weekend bij Connect Sport. Te beginnen op zaterdagavond, waar Vitesse het huzarenstukje van afgelopen zondag, winst bij NEC, mag proberen te herhalen in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (21.00 uur), Connect Sport is er bij. Ook zondag staan de reporters live langs de lijn. Allereerst bij Westervoort – Eldenia, waar de mogelijkheden voor Eldenia om in deze klasse 3B te mogen blijven aanzienlijk vergroot zijn door het terugtrekken van Doetinchem. Westervoort, koploper in 3B, gaat voor de titel. Ook een live verslag van de wedstrijd in de vierde klasse D tussen Doesburg en Rijnland, waarin voor de laatste bij winst het kampioenschap begint te gloren.
Daarnaast wordt er weer met veel trainers en spelers teruggekeken op hun verrichtingen van dit weekend. Zo zou in de eerste klasse D het MASV van trainer Dennis van Beukering bij winst op RKHVV, al zaterdagavond om 19.00 uur), de koppositie aanzienlijk kunnen versterken. Van Beukering licht een en ander in de uitzending toe.
Duno lijkt de dip voorbij. In de eerste klasse D van de zaterdagamateurs hoopt de ploeg uit Doorwerth de ingezette lijn voort te zetten tegen het nagenoeg onderaan staande Achilles ’29 en trainer Mohammed Mouhouti zal vertellen of dat gelukt is.

In de derde klasse A staat ESA samen met VVA Achterberg op de eerste plaats met ieder 38 punten. Zaterdag speelt ESA uit bij Renswoude, dat moet uitkijken voor degradatie. Voor beide teams dus een belangrijke wedstrijd en in Connect Sport blikt ESA-verdediger Tom Mutgeert terug op deze confrontatie. Ook trainer Bastiaan Veldhuizen OVC’85 is weer te gast. Zijn team speelt zaterdag in de tweede klasse C tegen Dieren, dat op een veilige zevende plaats staat. Maar dat geldt niet voor OVC’85, de nummer 12. De nummers 12, 13 en 14 degraderen, de nummers 9, 10 en 11 spelen nacompetitie. Verlies is dus dodelijk, maar ook bij winst zijn de Oosterbekers nog zeker niet veilig. Concurrent Nieuwland staat weliswaar maar één plaats hoger, maar heeft wel met 6 punten meer. Lijkt uitzichtloos voor OVC’85, trainer Bastiaan Veldhuizen laat in Connect Sport zijn licht over deze situatie schijnen.
Ook op zaterdag in de de vierde klasse B de Arnhemse derby tussen De Paasberg en Arnhemse Boys. Connect Sport kijkt met beide trainers terug op dit treffen.
In de 5e klasse C leidt Elsweide, maar met slechts 2 punten voor op Ajax B, dat dit keer op zaterdag al speelt tegen Babberich, de nummer drie op de ranglijst. Spanning volop dus! Elsweide speelt zondag tegen de nummer vijf RKPSC en trainer Harun Köprölü geeft een nabeschouwing.
Ook in de tweede klasse H is het spannend. VVG ’25 speelt daar zondag tegen OBW. OBW staat zeker nog niet veilig, terwijl VVG’25 samen met koploper DVC ’26, Grol en Union nog volop in de strijd is voor het kampioenschap. In Connect Sport komt assistent-trainer Gerold Bolder van OBW aan het woord. De voetbalnabeschouwingen worden afgesloten met coach Chiarra Kaya van het vrouwenteam van Eldenia, dat in de Topklasse aantreedt tegen Oranje Nassau en knokt om niet te degraderen.

Verder aandacht voor het hockey door gesprekken met trainer Thomas Meijneke van het mannenteam van Arnhem, dat in de derde klasse A aan kop gaat en zondag thuis speelt tegen Dash, en met Bart van Gelder van Westerduiven. Zijn mannenteam komt in dezelfde klasse uit tegen Drienerlo.
Het Zevenaarse basketbalteam Basketiers ’71 speelt zaterdag tegen Beceg ’74 en verslaggever Pim Schouten kijkt met Basketiers-speler Ron Hermsen terug op dit uitermate succesvolle seizoen: vorige week werden de Zevenaarse kampioen in de tweede klasse. Verder nog een voorbeschouwing met Arnhem Rhinos en dan gaat het over honkbal.

Om 17.00 uur start de rubriek In the Sportlight, met Joey Bakker als studiogast. Bakker is survival-specialist, meervoudig Nederlands Kampioen in deze sport en hij vertelt over zijn passie. Tot slot komen tussen 17.30 – 18.00 uur de uitslagen uit deze regio aan bod van het zaterdag- en zondagvoetbal, het basketbal, rugby, waterpolo, handbal en hockey, dit alles afgewisseld met muziek!

RTV Connect radio is op de volgende kanalen te ontvangen:
Ether: 94.0 (Zevenaar), 104.9 (Doesburg) of 105.9 FM (Arnhem)
Kabel: Ziggo: Kanaal 915 | CI+: Kanaal 1358 | T-Mobile: Kanaal 2081 | KPN: Kanaal 1019
Online: https://www.rtvconnect.nl/rtvconnect-radio/live-radio
Of gebruik de RTV Connect app of TuneIn App

* Foto rechtsboven: Spelmoment uit de korfbalwedstrijd tussen Zwaluwen en EKCA (Foto: EKCA)