RTV Connect Sport live bij VVO – VDZ, bokslegende Orhan Delibas studiogast

29 april 2023 | Van onze AS-redactie

RTV Connect, de streekomroep voor Arnhem, Renkum, Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort, besteedt in haar sportprogramma Connect Sport op de radio (iedere zondag tussen 14.00 – 18.00 uur) volop aandacht aan de sportactiviteiten in deze regio.

Het is stilte voor de storm op sportgebied, in ieder geval voor wat betreft het amateurvoetbal. Er staan interessante wedstrijden op het programma, maar de echte ontknopingen moeten nog volgen. Toch twee live-wedstrijden dit weekeinde bij Connect Sport. Zo wordt op zondagmiddag VVO – VDZ in de derde klasse B op de voet gevolgd: VDZ staat met 41 punten tweede en heeft een punt voorsprong op VVO. In deze klasse is Westervoort koploper met 44 punten, maar speelde een wedstrijd meer dan de twee concurrenten in de strijd om de titel.

De tweede live wedstrijd in Connect Sport is die in de tweede klasse H tussen het Zevenaarse DCS en het Ulftse SDOUC. DCS staat op de zesde plaats met 29 punten, SDOUC staat met 24 punten en een wedstrijd minder op de negende plaats. Een duel van belang om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen, want ook de nummer negen gaat de nacompetitie in.

Nabeschouwingen door trainers en spelers zijn in Connect Sport te beluisteren van onder andere coach Giobvanni Zweers van Oost-ArnhemZuid Arnhem coach Giovanni Zweers, die met zijn ploeg zaterdagmiddag in de vierde klasse B aantreedt tegen het veilig staande Kesteren. Bij verlies verlies is degradatie zo goed als zeker. |
In diezelfde klasse speelt zaterdag De Paasberg tegen Excelsior Zetten, oftewel de nummer 2 tegen 3. Het onderlinge verschil is 2 punten, de afstand tot koploper DFS Opheusden is voor De Paasberg slechts 2 punten. Bij blijven is dus het devies. Trainer Pim Scholten doet zijn verhaal.

In de derde klasse E komt AVW’66 zaterdagmiddag uit tegen Oene. De Westervoortse ploeg staat derde, Oene vierde, maar ieder met 34 punten. De afstand tot de nummer twee SV Twello bedraagt slechts 2 punten. Het gaat dus ergens om en trainer Jan Oosterhuis van AVW ’66 kijkt zondagmiddag in Connect Sport terug op die belangrijke wedstrijd.
In de vijfde klasse C staat Babberich op een prettige derde plaats, maar directe volgers Gelders Eiland en SDZZ loeren ook op die plaats. Babberich speelt tegen RVW, dat zich echt geen verlies meer kan permitteren, wil het tenminste degradatie voorkomen. Babberich trainer Albert Kemperman blikt terug op deze wedstrijd en ook de andere wedstrijden in deze klasse worden voortdurend gevolgd.

Verder aandacht voor hockey in Connect Sport. Te beginnen bij de vrouwenwedstrijd van Upward tegen Kromhouters in de eerste klasse C, oftewel de nummer acht tegen de nummer zes. Coach Maarten Kloppers laat in de uitzending weten of hij de middenpositie met zijn ploeg heeft weten te behouden. Zijn collega Ard van Anken van de mannen van Upward komt eveneens aan het woord. Ook zijn team staat op de achtste plaats. Phoenix staat op plek zes, het onderlinge verschil bedraagt slechts 4 punten. Voor Upward dé kans afstand te nemen van de degradatiezone.

Verder een voorbeschouwing in het rugby met Alexander Gies van De Duuvels uit Zevenaar op zijn wedstrijd tegen RC Aachen in de vierde klasse én er wordt teruggekeken op het honkbalduel Centrals tegen Arnhem Rhinos met speler/coach Gershwin Miguel van Rhinos.

Om 17.00 uur start de rubriek In the Sportlight, waarin bokser Ohran Delibas, winnaar van de zilveren medaille op de Olympische Spelen in 1992 en tegenwoordig eigenaar van de Ohran Delibas Boksacademie, de studiogast is. Delibas vertelt alles over de bokssport. Tot slot komen tussen 17.30 – 18.00 uur de uitslagen uit deze regio aan bod van het zaterdag- en zondagvoetbal, het rugby, handbal en hockey, dit alles afgewisseld met muziek!

RTV Connect radio is op de volgende kanalen te ontvangen:
Ether: 94.0 (Zevenaar), 104.9 (Doesburg) of 105.9 FM (Arnhem)
Kabel: Ziggo: Kanaal 915 | CI+: Kanaal 1358 | T-Mobile: Kanaal 2081 | KPN: Kanaal 1019
Online: https://www.rtvconnect.nl/rtvconnect-radio/live-radio
Of gebruik de RTV Connect app of TuneIn App