RTV Connect Sport live bij OBW-VIOD, ook aandacht voor korfbal en hockey

3 juni 2023 | Van onze AS-redactie

RTV Connect, de streekomroep voor Arnhem, Renkum, Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort, besteedt in haar sportprogramma Connect Sport op de radio (iedere zondag tussen 14.00 – 18.00 uur) volop aandacht aan de sportactiviteiten in deze regio.

Vooral de focus op de wedstrijden in de nacompetitie dit weekend bij Connect Sport. Zo worden om te beginnen de wedstrijden OBW – VIOD Doetinchem (zondag 14.30 uur) en Loo – Babberich (eveneens zondag 14.30 uur) gevolgd. Als OBW wint krijgt de ploeg van trainer Maik Angenent in de derde ronde (11 juni) te maken met VDZ, VVO of Quick 1888. Zondagmiddag staat VVO – Quick 1888 op het programma, de winnaar gaat donderdagavond (8 juni) op bezoek bij VDZ.

Babberich is samen met Ajax Breedenbroek en SDZZ de periodekampioen in de vijfde klasse C. Ook die ploegen willen hogerop. Ajax Breedenbroek is in de eerste ronde nog vrij, SDZZ gaat op bezoek bij Montferland, dat als tiende eindigde in de vierde klasse D. Met betrekking tot de nacompetitie voor de zondagamateurs wordt er in Connect Sport ook gesproken met Kevin Jeurissen, trainer van DVC’26, dat zondag uitkomt tegen De Tukkers.

Verder aandacht voor de zaterdagwedstrijd ESA – SC Rouveen (eveneens 14.30 uur) door nagesprekken met trainers en/of spelers. Er wordt in de overige sporten natuurlijk ook nog gespeeld. Zo is er in de tweede klasse B van het vrouwenhockey de derby tussen de nummers vier HCM en nummer tien Westerduiven. Westerduiven staat op de derde plaats van onderen, samen met Boxmeer en met ieder 11 punten, Almelo sluit met 8 punten de rij, dus alles is nog mogelijk. Er wordt gesproken met HCM-trainer Luc van Amelsfort en met Frank Vestering, trainer van Westerduiven.

De veldkorfbalcompetitie draait ook nog volop. Met trainer Michel Ligt van het Zevenaarse Zwaluwen wordt nagesproken over hun wedstrijd in de derde klasse E tegen NKV (zaterdag 15.30 uur). Zwaluwen doet het ook op het veld goed, staat tweede met drie punten achterstand op de nummer 1 KCD, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Oost Arnhem speelt in de ereklasse B dit weekend uit tegen KZ. Connect Sport praat na met speelster Chrisje Steenbergen.

Tot slot volgt Connect Sport de honkbalwedstrijd van de Arnhem Rhinos tegen Falcons (zondag 14.30) door na afloop te spreken met de coach én is in de rubriek In the Sportlight voorzitter Huub Looze van de Frisbee Club Airborne live te gast om alles te vertellen over deze bijzondere sport.

RTV Connect radio is op de volgende kanalen te ontvangen:
Ether: 94.0 (Zevenaar), 104.9 (Doesburg) of 105.9 FM (Arnhem)
Kabel: Ziggo: Kanaal 915 | CI+: Kanaal 1358 | T-Mobile: Kanaal 2081 | KPN: Kanaal 1019
Online: https://www.rtvconnect.nl/rtvconnect-radio/live-radio
Of gebruik de RTV Connect app of TuneIn App