Ron Steenbergen stopt bij OA

6 december 2019 | Van onze AS-redactie

Korfbaltrainer Ron Steenbergen is bezig aan zijn zesde en laatste seizoen bij Oost-Arnhem. De 53-jarige Arnhemmer heeft dat aan het bestuur en de selectie van de hoofdklasser bekendgemaakt.

,,Als je zes jaar trainer bent van een ploeg is het leuk om weer eens wat anders te gaan doen”, legt Steenbergen uit. ,,Ik heb niet het gevoel dat de groep op mij is uitgekeken, maar het is goed als er na een lange tijd weer eens een ander gezicht voor de groep komt te staan. Dat speelt voor mij ook een rol.”

Steenbergen weet nog niet wat de toekomst gaat brengen. “Dat ligt eraan wat er voorbij komt. Misschien wordt het een andere club, maar dan moet dat wel een hoofdklasser zijn of een club die uitkomt in de Korfbal League.”
De Arnhemmer traint nu ook het C1-team bij zijn club waar hij al zijn leven lang lid van is. “Komt er geen andere club, dan blijf ik dat ook doen.”

Bij Oost-Arnhem is Steenbergen, die ook van 2003 tot 2006 de hoofdmacht drie seizoenen onder zijn hoede had, in zijn missie geslaagd. Bij zijn aanstelling, voor aanvang van het seizoen 2014 – 2015, speelde de club zowel op het veld als in de zaal een bescheiden rol in de overgangsklasse. De opzet was om Oost-Arnhem, drievoudig Nederlands zaalkampioen (1987, 1988 en 1996) en eenmaal veldkampioen (1997), binnen drie tot vijf jaar terug te brengen in de hoofdklasse.
Al in zijn eerste seizoen promoveerde Steenbergen met zijn ploeg op het veld naar de hoofdklasse, in het seizoen 2017 – 2018 pakte Oost-Arnhem ook in de zaal de titel in de overgangsklasse.

Ron Steenbergen (Foto: Ingrid Wolfskamp)

In het huidige seizoen speelt Oost-Arnhem zowel op het veld als in de zaal een belangrijke rol. In de hoofdklasse A van de veldcompetitie staat de Arnhemse ploeg na acht wedstrijden derde achter Tempo en Wageningen, in de zaal is de ploeg van Ron Steenbergen na drie duels de trotse koploper in de hoofdklasse B.

Als actief korfballer speelde Steenbergen, 29-voudig international en twee keer gekozen tot Nederlands korfballer van het jaar, alleen voor Oost-Arnhem. Hij won behalve de landstitels ook nog twee keer de Europa Cup.
Als trainer maakte Steenbergen van 2011 tot 2014 een uitstapje naar Dalto, dat toen drie seizoenen uitkwam in de Korfbal League. In zijn laatste jaar loodste Steenbergen zijn ploeg naar de play-offs om de nationale titel, maar Dalto werd in de halve finale uitgeschakeld door PKC.

* Foto geheel boven: Oost-Arnhem viert een feestje na een zege in het kampioensjaar van 2018. Geheel rechts trainer Ron Steenbergen. (Foto: Mike Bekkers)