Roetert weg als voorzitter Vitesse

22 juni 2012 | Van onze AS-redactie

Bert Roetert (foto) is opgestapt als voorzitter van het stichtingsbestuur van Vitesse. Daarmee verdwijnt opnieuw een bekend ‘Arnhems gezicht’. Roetert was ruim 9 jaar bestuurslid van de eredivisionist.

 

In diverse media gaf Roetert aan die 9 jaren ‘een mooie tijd te vinden’. De Arnhemmer verbloemde echter niet, dat hij zich niet altijd kan vinden in de huidige ontwikkelingen binnen Vitesse. ‘Ik vind dat ik te weinig toegevoegde waarde meer heb. Er zijn ontwikkelingen gaande binnen de club en die wil ik niet in de weg zitten. Daarbij zijn altijd dingen die je minder gelukkig vindt’.
Roetert, die wel als adviseur betrokken blijft bij Vitesse, zou zich niet kunnen vinden in de wijze waarop clubeigenaar Merab Jordania op belangrijke posisties zijn ‘eigen mensen’ stalt. Twee van de drie directieleden zijn inmiddels buiten de poort gezet. Na het vertrek van Marie José Helle (commercieel directeur) werd woensdag algemeen directeur Paul van der Kraan definitief uit zijn functie ontheven. Alleen technisch directeur Ted van Leeuwen zit nog op zijn post.
Tijdens de aandeelhoudersvergadering werd woensdag Erwin Kasakowski, vertrouwensman en rechterhand van Jordania, aangesteld als interim-directeur.
In de raad van commissarissen (rvc) beschikt Jordania over 99 procent van de aandelen. Met zijn 1 procent vertegenwoordigt Kees Bakker de leden van het stichtingsbestuur van Vitesse, maar het is duidelijk dat zijn inbreng nihil is.
Na het vertrek van Roetert bestaat het stichtingsbestuur van Vitesse nog uit 4 personen: Jan Snellenburg, Cor Guijt, Henk Parren en Henk Dekker.