Robin Wennekes sprint in Elden naar zege

20 juni 2016 | Van onze AS-redactie

Robin Wennekes (23) is zaterdagavond winnaar geworden van de Ronde van Elden. De wielrenner uit Dodewaard was in de eindsprint veel te rap voor zijn vijf medevluchters. De plaatselijke favoriet Jasper Bugter (foto) eindigde in het peloton op een vijftiende plaats.

Vijf ronden voor het einde ontsnapte een groep van vijf renners aan de greep van het peloton. Alleen Robin Wennekes kon dat gat nog dichtrijden. Met de sprinter uit Dodewaard in de kopgroep waagde met name Jaap de Jong uit Lunteren nog een poging solo naar de finish te rijden, maar Wennekes pareerde ook die aanval. Op het laatste rechte eind sprintte Wennekes met overmacht naar de zege.
Voor Jasper Bugter bracht de Ronde van Elden niet wat hij ervan had gehoopt. Zijn hamstringblessure, opgelopen tijdens een val in Omloop der Kempen, een maand geleden, speelde op bij de 21-jarige Eldenaar. Niettemin was Bugter een paar keer mee met een ontsnapping, maar alle vluchtpogingen, op de laatste na, bleven zonder succes.
In de sportklasse, een koers over 50 kilometer, ging de overwinning zaterdagavond naar Cor van der Ploeg uit Bemmel. Hij klopte in de sprint Arjan Seunninga uit Ede. Tim Jansen uit Rheden finishte als zesde op bijna tien seconden van de winnaar.
In de wedstrijd op zondag bij de (B-)amateurs over 60 kilometer vormden zich meerdere malen een kopgroep. Uit de laatste kopgroep, met daarin Nijmegenaar Timo Fransen, schudde Erik Dekker zijn medevluchters af en reed solo naar de finish. Fransen won de sprint van de achtervolgende groep en eindigde op een keurige tweede plaats. Rhedenaar Tim Jansen was ook op zondag van de partij en ging als zevende over de streep.

Podium, RvE, 2016Uitslagen Ronde van Elden
Zaterdag
Elite, 90 km:
1. Robin Wennekes (Dodewaard), 2. Robbie van Bakel (Deure), 3. Teun Flint (Winterswijk), 4. Robert de Jong (Zeewolde), 5. Jaap de Jong (Lunteren), 6. Marcel Wouters (Groesbeek), 7. Gary Hekman (Kampen), 8. Steven Stenekes (Bennekom), 9. Nick Lubbers (s-Heerenberg), 10. Tim Ariesen (Rhenen), 15. Jasper Bugter (Elden), 18. Lehvi Braam (Dodewaard), 21. Stanley Alards (Arnhem), 40. Joost Horstink (Zevenaar), 49. Maarten Berrevoets (Arnhem), 51. Joost van Weerd (Ooserbeek), 52. Nick van den Heuvel (Arnhem), 63. Thom van Dulmen (Velp).    
Sportklasse, 50 km: 1. Cor van der Ploeg (Bemmel), 2. Arjan Seunninga (Ede), 3. Lars Bekhuis (Borne), 4. Rob van Beek (Leusden), 5. Maarten Bremer (Bemmel), 6. Tim Jansen (Rheden), 10. Wesley Pieterse (Arnhem).
Zondag
(B-)amateurs, sportklasse, junioren, 60 km: 1. Erik Hedel (Hedel), 2. Timo Fransen (Nijmegen), 3. Michiel Derksen (Oldenzaal), 4, Marcel Alma (Harskamp), 5. Wilco van Schenkhoff (Echteld), 6. Corne Castein (Renkum), 7. Tim Jansen (Rheden), 8. Guido Benthem (Arnhem), 9. Joost Arentsen (Varsseveld), 10. Dik van de Koolwijk (Elst).

* Foto rechts: Winnaar Robin Wennekes op het ereschavot.
* Onderstaande videobeelden van de finish zijn gemaakt door Frans Bugter.

Podium, SpKl, rve, 2016 (Small)
Het podium bij de Sportklasse met winnaar Cor van der Ploeg uit Bemmel en de rondemissen Julia Klein (links) en Lisanne van Baal, beiden spelend in de hoofdmacht van de Arnhemse korfbalclub EKCA.

Sprint,rvE, Timo (Small)
Timo Fransen (rechts) wint de sprint van het achtervolgende groepje en wordt tweede bij de (B-)amateurs.