Robin Schoenaker gaat de grens over

24 mei 2018 | Van onze AS-redactie

Robin Schoenaker kiest voor een buitenlands avontuur. De 22-jarige handballer verruilt DFS Arnhem voor het Belgische Sporting NeLo, dat sinds afgelopen seizoen uitkomt in de BENE-League. Schoenaker behoorde bij DFS als linker opbouwer tot de dragende spelers.

Schoenaker heeft zijn ambities om in de BENE-League te spelen nooit onder stoelen of banken gestoken. Vorig jaar kreeg hij samen met zijn broer Peter al enkele aanbiedingen, maar besloot DFS Arnhem toen trouw te blijven. De broers Schoenaker wilden ook het liefst samen blijven spelen. Op de cirkel was Sporting NeLo al goed bezet, waardoor voor Peter Schoenaker geen ruimte was.

Bij Sporting NeLo is Martijn Vlijm, die afgelopen seizoen Hurry Up onder zijn hoede had, aangesteld als trainer. De Belgische club handhaafde zich afgelopen seizoen in de BENE-League, maar heeft de ambitie de komende jaren richting top te klimmen.

Met DFS Arnhem eindigde Robin Schoenaker in de eredivisie op een tweede plaats. Dat was voldoende voor plaatsing voor de play-offs, waarin met Houten (kampioen eredivisie) en de BENE-Leagueclubs Hurry Up en Quintus werd gestreden om twee plekken in de BENE-League voor volgend seizoen. In die hele competitie eindigde DFS als derde en miste op een haar plaatsing voor de BENE-League.
In de play-offs kwam Robin Schoenaker slechts sporadisch in actie door een voetbalblessure. De Arnhemmer is door een lange rustperiode daarvan zo goed als hersteld.

* Foto rechtsboven: Robin Schoenaker, namens DFS Arnhem in actie tegen Handbal Rotterdam. (Foto: John Voermans)
* Foto rechtsonder: Robin Schoenaker voelt zich al thuis bij Sporting NeLo (Foto: website Sporting NeLo)