Rob Klooster gaat weg bij Wevoc

1 april 2011 | Van onze AS-redactie

Volleybaltrainer Rob Klooster vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Wevoc. De trainer vindt dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Klooster vertrekt in goede verstandhouding met de club.

De Westervoorter heeft er nu bijna twee seizoenen opzitten bij Wevoc. Hij zegt: “Dat ik wegga, heeft niets te maken met de resultaten. Ik zoek een nieuwe uitdaging. Waar weet ik nog niet. Ik heb enkele oriënterende gesprekken gehad, het kan zijn dat het een team uit de tweede divisie wordt.”
Rob Klooster heeft dit seizoen niet veel geluk met Wevoc. De ploeg werd geregeld geplaagd door blessures en moet vrezen dat degradatie uit de Regiodivisie niet te ontlopen is. Halverwege maart leek even de kentering te komen met overwinningen van 3-2 op Rivo en Bovo, maar een week geleden ging Wevoc kansloos met 4-0 onderuit in het cruciale duel tegen Apollo. Klooster: “Dat was een van de slechtste wedstrijden van het seizoen. Er was geen beleving, geen werklust. En de wisselvalligheid van het hele seizoen zette zich door. Een verklaring is moeilijk te vinden, ik denk dat het een mentale kwestie is.”
Wevoc staat nu op de elfde plaats, een rechtstreekse degradatiepositie. De ploeg heeft nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, zaterdag tegen Twente 05, over twee weken tegen Devoko. Klooster: “Om eerlijk te zijn, is de kans op behoud niet zo groot meer. We hebben het niet meer in eigen hand. Twente is al gepromoveerd en dat zou misschien in ons voordeel kunnen werken. Maar het wordt heel moeilijk.”
“Het blijft jammer dat het zo gelopen met al die blessures dit seizoen. Normaal gesproken hebben we de kwaliteit om in de middenmoot mee te draaien. Jammer. Maar het wordt voor mij geen afscheid met een rot gevoel. Ik vertrek in goed overleg en Wevoc blijft toch een beetje mijn club. Vorig seizoen hebben we het prima gedaan, dit seizoen konden we die lijn helaas niet doortrekken. Ik heb er nu bijna twee seizoenen opzitten, en wie weet, keer ik ooit terug bij Wevoc.”