RKPSC rekent heel snel af met VVO

4 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Dave de Jong  had zich zijn competitiedebuut als trainer van VVO anders voorgesteld. De Velpse ploeg verloor in 4F op sportpark De Pinkenberg met 0-3. Die stand stond al na 20 minuten op het bord.

“Dit is een enorme tegenvaller”, begon De Jong zijn relaas. “Voor RKPSC een droomstart, voor ons een nachtmerrie.”
RKPSC stond al na 5 minuten op 0-1 toen de bal na een fantastische vrije trap achter doelman Frans Budel in het doel plofte. “Nog geen 10 minuten later schoot dezelfde speler de bal uit een vrije trap op de kruising. Wij reageerden niet attent, liepen niet mee en en uit de rebound was het 0-2”, aldus een teleurgestelde VVO-trainer.
De schrik zat er bij VVO toen goed in en ook de organisatie viel weg. RKPSC profiteerde optimaal, counterde razendsnel en toen de buitenspelval niet goed dichtklapte, was doelman Frans Budel in een 2 tegen 1 situatie voor de derde keer kansloos: 0-3.
De Jong paste in de rust enkele wissels toe en hamerde op de organisatie. “Het stond na rust wat beter, maar ook toen waren de beste kansen voor RKPSC. Die ploeg toonde ook de wil om te winnen en die ontbrak bij ons”, aldus De Jong, die ook bij zichzelf te rade gaat. “Ben ik niet duidelijk genoeg geweest of willen we te snel? Want we spelen toch een ander spelletje. We willen de tegenstander vastzetten op eigen helft. Maar misschien moeten we kleinere stappen maken en nog niet te veel willen.”

Uitslagen 4D
VVO – RKPSC                           0-3
GSV’38 – Veluwezoom           4-2
OBW – Loil                                3-0
Brummen – Angerlo V           2-1
Etten – Kilder                           3-1
HC’03 – ‘t Peeske                    2-2