RKHVV zonder te spelen kwartfinalist in Arnhem Cup

16 april 2019 | Van onze AS-redactie

RKHVV hoefde dinsdagavond niet in actie te komen om zich te plaatsen voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. Luttele uren voor de aftrap op het Huissense sportpark De Blauwenburcht meldde tegenstander Arnhemse Boys zich af.

SML plaatste zich bij de laatste acht door door na strafschoppen te winnen van de zaterdagvoetballers van De Paasberg. Latif El Malki zette SML op 0-1, Lorenzo Dominguez zorgde voor de gelijkmaker. De Paasberg had in dit duel de betere kansen, maar sprong daar slordig mee om. Na een 1-1 eindstand toonden de bezoekers zich vanaf de stip koelbloediger (3-4).

MASV, dat niet met zijn sterkste formatie aantrad, ging thuis met 4-0 onderuit tegen Jonge Kracht. Bij rust was er nog niet gescoord, na de hervatting waren de bezoekers oppermachtig. Steven Schwarte, Joep van Elferen, Damon Kruizinga en Majje wouters scoorden de Huissense treffers.

ESA liet zich thuis verrassen door Arnhemia: 1-2. Job Seinen zette de thuisploeg voor de pauze nog wel op 1-0, maar na de hervatting sloeg de ploeg van trainer Marlon Keizer toe. Adnane Askali maakte gelijk, waarna Huseyein Okal in de slotfase voor de winnende treffer zorgde voor de bezoekers: 1-2.

Voor het duel in de kwartfinale tussen AVW ’66 en SML wordt gezocht naar een nieuwe datum. “SML speelt ook op tweede paasdag voor de competitie en dan kun je een dag later, op 23 april, niet weer in actie komen”, legt toernooileider Ben van der Horst uit.

(later meer)

Arnhem Cup
Uitslagen
Eerste ronde
Dinsdag 16 april
De Paasberg (za) – SML 1-1 SML wns (3-4)
MASV – Jonge Kracht 0-4
ESA – Arnhemia 1-2
Programma
Donderdag 18 april
Eerste ronde
Elsweide – SC Rheden (terrein SC Rheden, 20.00 uur)
Kwartfinales
Datum nog onbekend: AVW ’66 – SML
25 april: RKHVV – Elsweide/SC Rheden
30 april: VDZ – Jonge Kracht
2 mei: Arnhemia – Eldenia
* Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.