RKHVV stuurt trainer de laan uit

15 november 2022 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van voetbalvereniging RKHVV heeft trainer Maik Angenent ontslagen. De Arnhemse oefenmeester, eerder hoofdtrainer van VVO (2015 – 2018) en Concordia Wehl (2018-2020), was bij de Huissense eersteklasser bezig aan zijn derde seizoen. Frans Koenen, die RKHVV van 2010 tot 2018 liefst acht seizoenen onder zijn hoede had, neemt de taken van Angenent tot het einde van het seizoen over.

Met een bericht op haar website kondigde het bestuur van RKHVV het ontslag van RKHVV mee. ‘Na langdurig en zorgvuldig intern overleg is besloten om na een samenwerking van 2,5 jaar vroegtijdig afscheid te nemen van hoofdtrainer Maik Angenent’, luidde de summiere uitleg.

De povere resultaten in het huidige seizoen zijn waarschijnlijk de reden voor het ontslag. RKHVV behaalde in zes wedstrijden in de eerste klasse D slechts 7 punten. De Huissens ploeg won twee keer, uit bij Winterwijk (0-2) en thuis tegen het nog steeds puntloze Berghem Sport (3-1), en speelde in de eerste wedstrijd gelijk bij Columbia (2-2). Drie duels gingen verloren. Thuis tegen Bemmel (1-2), uit bij Voorwaarts Twello (5-0) en afgelopen zaterdag thuis in de ‘Betuwse klassieker’ tegen De Bataven (0-4).

Frans Koenen

In de poulefase van de strijd om de KNVB districtsbeker oost was RKHVV in september ook al niet succesvol. In een poule met de tweedeklassers DCS (2-2) en SDOUC (4-3 nederlaag) eindigde RKHVV als derde en laatste, waardoor de Huissense ploeg was uitgeschakeld voor de knock-outfase.

Als hoofdtrainer kende Angenent ook succes. In zijn eerste seizoen bij VVO behaalde hij in 2019 met de Velpse ploeg het kampioenschap in de vierde klasse F.

* Maik Angenent in betere tijden als trainer van VVO. (Foto Ben Gal)