RKHVV start competitie thuis tegen nieuwkomer DEM uit Beverwijk

2 juli 2018 | Van onze AS-redactie

RKHVV begint de competitie in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal op 2 september met een thuiswedstrijd. Het Beverwijkse DEM is op sportpark De Blauwenburcht in Huissen dan de tegenstander. De Betuwse derby RKHVV – De Bataven staat voor 4 november op het programma.

RKHVV, met trainer Bram Braam als opvolger van Frans Koenen op de bank, krijgt op de eerste speeldag te maken met DEM, dat via de nacompetitie promoveerde naar de hoofdklasse. De ploeg uit Beverwijk verloor de finale van de nacompetitie in Meppel met 1-0 van Alcides, maar kreeg door het terugtrekken van Jong De Graafschap uit de voetbalpiramide nog een herkansing.
Die greep de ploeg van trainer Arvid Smid, die als speler onder meer uitkwam voor Telstar, PSV, de Graafschap, FC Groningen en Willem II), met beide handen aan. Op zondag 24 juni versloeg DEM in Vleuten HVCH uit Heesch met 1-0, waardoor promotie alsnog een feit was.
Na het openingsduel met DEM speelt RKHVV op de tweede speeldag uit tegen Alcides. De ploeg uit Meppel handhaafde zich dus ternauwernood in de hoofdklasse.

Silvolde, de ploeg van trainer Dennis van Beukering, begint de competitie thuis tegen Purmersteijn. Op zondag 7 oktober (zesde speeldag) is Silvolde gastheer van RKHVV.
Op zondag 16 december is de vijftiende en laatste speelronde in 2018. RKHVV speelt dan thuis tegen Hoogland. De competitie wordt op zondag 20 januari weer hervat. Op zondag 26 mei 2019 wordt de dertigste en laatste speelronde afgewerkt.

PROGRAMMA SPEELRONDE 1 TOT EN MET 4
HOOFDKLASSE A
Zondag 2 september
Silvolde – Purmersteijn
Achilles 1894 – De Bataven
Fortuna Wormerveer – RKZVC
RKHVV – DEM
MSC – SDO
Hoogeveen – AWC
Hollandia – Hoogland
Be Quick 1887 – Alcides

Zondag 9 september
RKZVC – Hollandia
DEM – Silvolde
De Bataven – MSC
Alcides – RKHVV
SDO – Achilles 1894
Purmersteijn – Hoogeveen
AWC – Fortuna Wormerveer
Hoogland – Be Quick 1887

Zondag 16 september
Achilles 1894 – Hoogland
Fortuna Wormerveer – SDO
RKHVV – AWC
MSC – DEM
Hoogeveen – Silvolde
Hollandia – Bataven
Be Quick 1887 – Purmersteijn
RKZVC – Alcides

Zondag 23 september
Silvolde – RKZVC
DEM – Hoogeveen
De Bataven – Be Quick 1887
Alcides – Achilles 1894
SDO – Hollandia
Purmersteijn – RKHVV
AWC – MSC
Hoogland – Fortuna Wormerveer