RKHVV na verlies nog niet veilig

13 april 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft zaterdagavond in de hoofdklasse C een gevoelige nederlaag geleden. De Huissense ploeg verloor met 3-1 bij Hoogeveen, dat door de zege op drie punten kwam van RKHVV.

RKHVV kwam al in de vijfde minuut op achterstand. Na een overtreding van Joey de Haan ging de bal op de stip: 1-0. Kort daarop kregen de gasten al een klans op de gelijkmaker. Na een voorzet van Kees Adema schoot Wessel van der horst de bal echter vrij voor de Hoogeveense doelman over.
Nog net binnen het half uur viel de gelijkmaker toch. Geert van de Heiden trof uit een vrije trap de vuisten van de doelman van Hoogeveen, maar in de rebound reageerde Joey de Haan als eerste: 1-1.
Na de hervatting was het al snel weer raak. De Huissense defensie was niet alert, waardoor een aanvaller van Hoogeveen van dichtbij kon scoren: 2-1. De beste kans op de gelijkmaker was er in de 56e minuut voor Wessel van der Horst. De aanvaller ontsnapte na een dieptepass aan de aandacht van de Hoogeveense defensie en lepelde de bal over de Hoogeveense doelman. De juiste richting ontbrak echter. In de slotfase drong RKHVV nog wel aan, maar dat leidde niet tot grote kansen.
Door het verlies bij Hoogeveen is de ploeg van trainer Frans Koenen nog lang niet veilig. Met 28 punten uit 23 duels staat de Huissense ploeg nog tiende, maar FVC en Hoogeveen ruiken bloed. FVC, dat zondag uit speelt tegen De Bataven heeft 26 uit 22, Hoogeveen 25 uit 23.