RKHVV met 10 man naar gelijkspel

15 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Trainer Frans Koenen van RKHVV was blij met het gelijkspel van zijn ploeg bij NEC (2-2). De Huissense hoofdklasser speelde namelijk een uur met 10 man en kwam een kwartier voor tijd nog met 2-1 achter.

Koenen sprak na afloop van een ‘terechte uitslag’.  De trainer van RKHVV had zijn ploeg na 20 minutten op voorsprong zien komen. Jop van Steen kopte raak uit een vrije trap: 0-1. De gelijkmaker van NEC viel na een half uur uit een strafschop na een overtreding van Willem-Jan Bootsma. Het leverde hem ook zijn tweede gele kaart op, waardoor Bootsma kon gaan douchen. “Met die eerste kaart kon ik leven. Die tweede was niet terecht”, zei Koenen.
RKHVV hield echter stand. “Tijdens de rust hebben we de puntjes nog even op de i gezet en we zijn tot de 75e minuut ook niet meer in problemen geweest. Zelf hebben we trouwens ook niets kunnen creëren.”
Een kwartier voor tijd schoot een speler van NEC de bal uit een vrije trap echter ongenadig hard in de kruising en keek RKHVV plots tegen een 2-1 achterstand aan. Meteen vanaf de aftrap zocht RKHVV de aanval en werd Lennart Rekmans binnen het strafschopgebied onderuit getrokken. Jaap Davids schoot vanaf de stip raak: 2-2.
“Wij kregen daarna nog de beste mogelijkheden, maar met het punt ben ik tevreden”, zei Koenen. “NEC is qua voetballend vermogen één van de beste ploegen uit de hoofdklasse. Als dan ook nog met 10 man komt te staan en het wordt nog 2-1, moet je wel tevreden zijn met 2-2.”

Uitslagen Hoofdklasse C
NEC – RKHVV                       2-2
Hoogeveen – Longa’30         0-2
Juliana’31 – Rigtersbleek      2-0
Sneek – Babberich/Liemers  2-0
Rohda Raalte – UDI’19          3-0