RKHVV haalt Ramon van Steenbergen op bij VVO, doelman Jop Hemink stopt

27 april 2020 | Van onze AS-redactie

Ramon van Steenbergen, aanvaller van voetbalderdeklasser VVO, komt komend seizoen uit voor RKHVV. De 27-jarige Velpenaar kon de lokroep van Maik Angenent, zijn oud-trainer bij VVO en nu bij RKHVV de opvolger van Mark Otten, niet weerstaan om zijn kunsten bij de Huissense eersteklasser te gaan vertonen. Bij RKHVV stopt doelman Job Hemink. De Huissense club handelde snel door Dierenaar Marijn Sangers (22) van FC Zutphen als vervanger vast te leggen. Sangers moet de concurrentie aangaan met Wesley Hendriks.

Eerder maakte Michael van Swaaij (21) al de overstap van de Elster tweedeklasser Spero naar RKHVV bekend. Ook middenvelder Marco Corba (27) komt komend seizoen uit voor de Huissense club. De Velpenaar volgt daarbij zijn trainer Maik Angenent. Beiden stonden de afgelopen twee seizoenen ‘onder contract’ bij Concordia Wehl. Corba, die zijn carrière begon bij VVO en vijf seizoenen uitkwam voor de Velpse hoofdmacht, speelde van 2016 tot 2018 bij ook nog zaterdagclub Bennekom.

Doelman Jop Hemink, in actie tijdens het duel RKHVV – De Bataven. (Archieffoto: Nico Kooij)

RKHVV neemt na vele jaren afscheid van doelman Jop Hemink. De 30-jarige doelman kan het voetbal met zijn drukke baan niet langer combineren. Bovendien speelden blessures de geboren Arnhemmer steeds vaker parten. Niettemin valt het afscheid hem zwaar. ‘Want ik heb vele mooie jaren in Huissen mee mogen maken. Het was een leuke tijd met heel veel hoogtepunten en daar ben ik RKHVV dankbaar voor’, zegt Hemink op de website van de Huissense club.

* Foto rechtsboven: Ramon van Steenbergen, in het tenue van VVO. (Archieffoto: Ben Gal Sportfotografie)