RKHVV geeft zich laat gewonnen

12 december 2010 | Van onze AS-redactie

RKHVV hield zich zondag nog heel lang staande tegen Alcides. De ploeg verwerkte de snelle rode kaart voor Sietze Braam, al in de 20e minuut, voorbeeldig. Maar in de laatste 20 minuten sloeg Alcides alsnog toe: 1-3.

Trainer Frans Koenen had over één ding een goed gevoel: voetballend kon zijn ploeg de nieuwe koploper in de hoofdklasse C gemakkelijk bijbenen. Maar de details, dáár ging het zondag in Huissen om. Dat eerste snelle tegendoelpunt bijvoorbeeld, binnen twee minuten. Ze waren nog niet wakker in de RKHVV-defensie. En dan die rode kaarten. Eerst die voor Sietze Braam, in de 20e minuut al, zijn tweede geel. Tot overmaat van ramp kreeg Jonathan Opoku in de slotfase ook nog eens direct rood wegens een tackle van achteren. “Dat is nu al de derde keer dit seizoen dat we niet met elf man eindigen. Niet goed”, zei Frans Koenen. “Toch kan ik niet kwaad worden op Opoku. Hij doet geen vlieg kwaad, hij was alleen te laat met zijn tackle.”

Alcides begon uitstekend op de Blauwenburcht. Al na twee minuten was het Erwin Sikkes die een voorzet van Toin Loves tegen de touwen kopte. Ook na die treffer bleef Alcides het spel dicteren maar het net vinden was er nog niet bij.  RKHVV liet zich na de rode kaart voor Braam niet uit het veld slaan en in de 25e minuut was het weer gelijk. Kevin Sissing gaf Lennart Rekmans een niet te missen kans en de gelijkmaker was een feit: 1-1.
RKHVV kreeg ondanks de man minder situatie meer controle op de wedstrijd en bleef tot aan de rust relatief eenvoudig overeind. In de tweede helft werd de jacht op een voorsprong geopend door Alcides. De goed combinerende Drentse ploeg drong flink aan, maar het duurde tot de 68e minuut voor het doelpunt viel. Stefano Assenberg schatte een intelligent passje van Lars Röben prima in en rondde bekwaam af: 1-2.  RKHVV kwam deze tik niet meer te boven. Yorrith Joosten maakte  ook nog de 3-1.
Koenen: “Het is een achteraf paten, maar onder normale omstandigheden had er voor ons minimaal een gelijkspel ingezeten. We zijn, ook met tien man, absoluut niet weggespeeld.”

Andere uitslagen hoofdklasse C:
Be Quick 1887-Rohda     1-0
FVC-Hoogeveen               0-0
Rigtersbleek-Rheden       4-0