RKHVV dodelijk effectief tegen ESA

22 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Frans Koenen won met 5-2 van ESA. Wessel van der Horst (foto) scoorde 4 keer voor de Huissense ploeg.

Van der Horst was de grote man bij hoofdklasser RKHVV, dat meer moeite had met ESA dan de uitslag doet vermoeden. RKHVV nam binnen 10 minuten door Vander Horst op aangeven van Lennart Rekmans een voorsprong, maar ESA was daarna zeker niet minder. Job Seinen miste nog voor rust een prima kans voor de Arnhemse ploeg.
Kort na de pauze zorgde Germaine Lenting voor de gelijkmaker (1-1), maar ESA kon niet doordrukken. Integendeel. Jop van der Steen zette RKHHV op 2-1. ESA-doelman Tim Buurman ging vervolgens in de 28e minuut in de fout en greep Lennart Rekmans bij de benen. Arbieter Niels Goutier kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Wessel van der Horst faalde niet: 3-1.
In het laatste kwartier vielen nog 3 fraaie treffers. Na een schitterende voorzet van Kees Hendriks scoorde de vrijgelopen Van der Horst 4-1. Vijf minuten voor tijd herstelde Nabil Nasri met een fraaie knal de oude marge: 4-2. Wie anders dan Wessel van der Horst had het laatste woord. Van ruim 20 meter schoot de Huissense topscorer de bal laag in de hoek achter de vergeefs duikende Tim Buurman: 5-2.
In dit sportieve duel stuurde arbiter Niels Goutier ESA-middenvelder Ali Edan na rust uit het veld wegens een natrappende beweging.
Wessel van der Horst gaf na afloop aan nooit het gevoel te hebben gehad dat het verkeerd zou aflopen voor RKHVV. “ESA speelde na rust wat verder van de goal en er ontstond daardoor meer ruimte. Maar echt aan voetballen zijn we niet toegekomen. Het was vaak een lange haal naar voren en dan bijsluiten. Daartoe werden we gedwongen, want ESA zette vroeg druk.”
De spits wil de Arnhem Cup graag winnen. “Daarvoor zijn we blijven trainen en het zou ook heel goed zijn voor de club. Maar laten we niet te ver vooruit kijken. We krijgen in de halve finale waarschijnlijk eerst nog met De Bataven te maken”, aldus Van der Horst.
ESA kan zich nu volledig richten op de finale van de nacompetitie om een plek in de eerste klasse. Zaterdag speelt ESA thuis tegen Hierden, een week later is de return.

Programma Arnhem Cup
Kwartfinales

do. 24 mei: Spero – De Bataven (19.30 uur)
Halve finales
di. 29 mei:  Rheden – Presikhaaf (19.30 uur)
do. 31 mei: RKHVV – Spero/De Bataven (19.30 uur)
Finale
Zo. 10 juni (19.00 uur).