RKHVV buigt pas in slotfase voor Vitesse

13 mei 2016 | Van onze AS-redactie

RKHVV heeft vrijdagavond op het Huissense sportpark De Blauwenburcht een oefenwedstrijd tegen Vitesse met 5-1 verloren. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd kon de eredivisionist afstand nemen van de hoofdklasser. RKHVV, dat als winnaar van de Arnhem Cup in 2014 tegen Vitesse mocht aantreden, was in de 67e minuut door Mark Schulte nog op gelijke hoogte gekomen (1-1).

 

Schulte, MarkRKHVV moest in de eerste twintig minuten al twee keer wisselen, omdat Leon Pruis en Michael Teunissen geblesseerd raakten. In de 29e minuut kwam Vitesse door de Chinees Zhang op voorsprong: 0-1.
Na de hervatting verscheen bij Vitesse Piet Velthuizen als vervanger van Eloy Room onder de lat en Velthuizen moest in de 67e minuut vissen na een inzet van Mark Schulte (foto): 1-1.
Vitesse zette snel orde op zaken. Valeri Qazaishvili omspeelde doelman Fabian Philips, die eerder Jop Hemenik was komen vervangen, en scoorde 1-2. Maikel van der Werff zorgde uit een vrije trap vervolgens voor 1-3. In de laatste vijf minuten waren Marvellous Nakmaba met een volley (1-4) en Cali Daniel nog succesvol. De spits van Vitesse onder 17 jaar bepaalde de eindstand op 1-5.
Vitesse speelt op dinsdag 17 mei nog tegen AVW ’66, de winnaar van de Arnhem Cup 2013. Dat duel op sportpark Hamerden in Westervoort begint om 19.30 uur.