RKHVV beleeft nachtmerrie in Hoorn

28 augustus 2016 | Van onze AS-redactie

RKHVV beleefde zondag in Hoorn een afgrijselijke middag. De Huissense hoofdklasser verloor met 8-1 van Hollandia en staat na twee duels met één schamel puntje op de voorlaatste plaats in de hoofdklasse A. Streekgenoot De Bataven uit Gendt is nog puntloos en staat op de laatste stek.

RKHVV kwam na een foutje van Nick Stienstra na een kwartier op achterstand, maar de ploeg van trainer Frans Koenen trok daarna het initiatief naar zich toe. Grote kansen leverde dat echter niet op. Op slag van rust sloeg Hollandia voor de tweede keer toe. De bal ging na een schot vanaf de rand van het strafschopgebied onder doelman Jop Hemink door in het doel: 2-0.
Die mentale tik werkte na rust door bij de Huissense ploeg. Na ruim een kwartier in de tweede helft stond er al een 5-0 stand op het scorebord. Jelmer Goedhart deed vanaf de strafschopstip nog wat terug (5-1), maar in de slotfase lieten de bezoekers het helemaal lopen. Hollandia scoorde nog drie keer (8-1) bezorgde RKHVV zo een vervelende busreis terug naar Huissen.

Trainer Dennis van Beukering behaalde met silvolde de eerste competitiezege. De Achterhoekers wonnen in eigen huis met 2-1 van Woezik en revancheerden zich daarme voor de 4-1 nederlaag van vorige week bij MSC. 

AMATEURVOETBAL
HOOFDKLASSE A
Zondag 28 augustus
Hoogland – MSC                   1-1
Hollandia – RKHVV             8-1
De Bataven – SDO                1-4
Silvolde – Woezik                 2-1
Dieze West – De Meern       2-2
Heerenveen – SJC                2-3
Alverna – Sneek                    1-1