RKHVV A1 houdt de aansluiting met top

21 november 2012 | Van onze AS-redactie

RKHVV A1 heeft de aansluiting met de topploegen in de hoofdklasse M behouden. De Huissense ploeg had zaterdag op sportpark De Blauwenburcht weinig moeite met Warnsveldse Boys A1: 4-0.

HOOFDKLASSE M
RKHVV A1 – Warnsveldse Boys A1 4-0 (2-0)

RKHVV A1 was zich ervan bewust, dat de ploeg na de onverdiende nederlaag bij Viod A1 alleen bij winst nog een rol van betekenis zou kunnen spelen in de hoofdklasse M. RKHVV begon enigszins gehavend aan de wedstrijd. Een aantal basisspelers kon om verschillende redenen niet aan het duel beginnen. Trainer Charles Reichert moest daardoor noodgedwongen een beroep doen op de B-spelers Jouri Derksen en Thom Straatman. Het tweetal had al een wedstrijd met hun eigen team in de benen, maar tijdens hun invalbeurt deden zij het uitstekend.
In de eerst helft was RKHVV de iets bovenliggende partij zonder groots te spelen. Ook Warnsveldse Boys kreeg zijn kansjes, maar de Huissense doelman Rafael Wessels verdedigde zijn doel met verve. De rust leek met 0-0 in te gaan, maar in blessuretijd zorgde Niels Heijenk voor de Huissense voorsprong. De gasten claimden een overtreding, maar de scheidsrechter deed niets. Door deze irritatie was Warnsveldse Boys even niet bij de les. In de derde minuut van de blessuretijd scoorde de vrij voor de doelman opduikende Jesper Peters (foto) zelfs nog 2-0.
Warnsveldse Boys probeerde na de pauze nog wat terug te doen, maar in problemen kwam RKHVV niet meer. Daarbij hielden de bezoekers zich ook wat meer bezig met de arbiter dan met het spel. Thom Boelen besliste in de 63e minuut de wedstrijd (3-0), waarna Bas Gruson er kort voor het eindsignaal nog 4-0 van maakte.
“Een belangrijke zege, want bij puntenverlies waren toch wel erg ver achterop geraakt bij de kopgroep”, vertelde trainer Charles Reichert van RKHVV A1 na afloop. “We hadden wat personele problemen, maar de opgeroepen B1-spelers hebben het voortreffelijk gedaan.”

Uitslagen Hoofdklasse M
SML A1 – DCS A1                          3-1
RKHVV A1 – Warnsveldse B. A1     4-0
Pax A1 – Viod A1                          2-1
Varsseveld A1 – Eldenia A1           2-3
SCH A1 – DVV A1                          2-5
AZSV A1 – DVC’26 A1                   0-0 

Stand aan kop
1. AZSV A1                10-25
2. SML A1                  11-24
3. DVC’26 A1             11-23
4. Viod A1                 11-21
5. RKHVV A1              11-21
6. Pax A1                     9-15