Rheko slaat slag, EKCA onderuit in topper

7 oktober 2020 | Van onze AS-redactie

Rheko mag zich na de winst in Duiven op Angstgener Duko (12-18) medekoploper noemen in de tweede klasse C van de veldkorfbalcompetitie. de ploeg van trainer André van de Haar profiteerde van de verrassende nederlaag van lijstaanvoerde Tiel ’72 bij Keizer Karel en gaat nu samen met Animo aan kop.

Voorafgaand aan het duel met Duko hoorde Van de Haar de verhalen dat Rheko al jaren niet had gewonnen van Duko. “Ik heb toen gezegd: ‘Hou daarmee op. Wij hoeven voor niemand bang te zijn’. Want wat kan het nou schelen wat er de afgelopen jaren is gebeurd. Wij zijn met een nieuw proces bezig.”

In Duiven kwam Rheko op het regenachtige Horsterpark nog wel met 3-1 achter. “Maar na 5-5 namen wij een voorsprong en die hebben we steeds verder uitgebouwd. We hebben het goed gedaan en hebben ons ook niet gek laten maken.”

Na een 7-9 ruststand noemde Van de Haar de benutte strafworp van Tamara Christiaanse bij een 8-9 stand een beslissend moment in de wedstrijd. “het was een zware overtreding op Tamara en het duurde even voor ze de strafworp kon nemen, maar ze hield het hoofd koel.

Duko verkleinde achterstand nog tot 9-10, maar daarna liep Rheko uit naar 9-14. Die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven. “We hebben zelf tijd nodig om constanter te worden, maar de concurrenten verspelen ook punten”, zei Van de Haar, die zijn ploeg nog niet ziet als een echte titelkandidaat. “Wij leven van wedstrijd naar wedstrijd. Tot het zaalseizoen begint, krijgen we nog Kesteren, Keizer Karel en Tiel ’72. Dan zullen we zien waar we staan. Ook de kleintjes kunnen goede uitslagen maken, dus we mogen niemand onderschatten.”

Doelpunten Rheko: Tamara Christiaanse 5, Jarno Hoogendoorn 5, Eloy Lischer 3, Tim van den Berg 2, Maarten van den Berg 1, Femke van Duuren 1, Annemiek Jansen 1.

Eerste verlies voor EKCA in topper tegen Rheko

De korfballers van EKCA incasseerden in de topper tegen Reehorst ’45 de eerste nederlaag. Beide ploegen begonnen in Arnhem zonder verliespunten aan hun onderlinge duel, dat door de bezoekers uiteindelijk met ruim verschil werd gewonnen: 11-16.

“Ik denk dat we de punten hebben laten liggen”, zei EKCA-coach Arthur Lindeboom na afloop. “We stonden in een mum van tijd al met 2-0 achter, maar konden dat ombuigen naar een 6-4 voorsprong. Daarna lieten we het aanvallend liggen en maakten we onnodige overtredingen, waardoor het aanvallend ingestelde Reehorst terug in de wedstrijd kon komen.”

Bij rust stond de thuisploeg al weer op achterstand (7-9) en na de hervatting had EKCA geen antwoord op de verdedigende druk van Reehorst ’46. Lindeboom: “We maakten te veel persoonlijke fouten en kwamen daardoor nog maar vier keer tot scoren.”
Reehorst ’45 stapte daardoor als winnaar van het veld (11 -16) en gaat met Oranje Zwart met 10 punten uit 6 duels aan kop. EKCA kan komende zaterdag laten zien of de ploeg lering heeft getrokken uit het duel met de Edese ploeg. De formatie van trainer Arthur Lindeboom gaat dan in Zwolle op bezoek bij het sterke Oranje Zwart, dat afgelopen zaterdag het arme Achilles met 33-11 afdroogde.

Doelpunten EKCA: Hidde Hoegen 3, Julia Klein 2, Laurent Rothuizen 2, Jeffrey Kruisland 2, Sanne van Geel 1, Femma Kuindersma 1.
  

UITSLAGEN, STANDEN EN PROGRAMMA
TWEEDE KLASSE E
Zaterdag 3 oktober
Duko – Rheko 12-18
Fortissimo – Viking 14-14
Keizer Karel – Tiel ’72 13-8
Animo – Kesteren 22-10

Stand
Animo 5-7
Rheko 5-7
Tiel ’72 5-6
Duko 5-5
Viking 5-5
Keizer Karel 5-4
Fortissimo 5-4
Kesteren 5-2

Programma
Zaterdag 10 oktober
Kesteren – Rheko (15.30 uur)
Animo – Fortissimo
Tiel ’72 – Viking
Keizer Karel – Kesteren


DERDE KLASSE C
Zaterdag 3 oktober
EKCA – Reehorst ’45 11-16
Elko – HKC (He) 12-23
TOP (V) – Zwaluwen 7-21
Oranje Zwart – Achilles 33-11

Stand
Reehorst ’45 5-10
Oranje Zwart 5-10
EKCA 5-8
HKC (He) 5-8
EKCA 5-8
Zwaluwen 5-2
Achilles 5-2
Elko 5-0
TOP (V) 5-0

Programma
Zaterdag 10 oktober
Oranje Zwart – EKCA (15.30 uur)
Achilles – Zwaluwen
Elko – TOP (V)
HKC (He) – Reehorst ’45