Rheko schrikt van grote voorsprong, derde zege op rij voor EKCA

23 september 2020 | Van onze AS-redactie

Trainer Andre van de Haar van korfbalclub Rheko had na afloop van de thuiswedstrijd tegen Animo een dubbel gevoel. Moest hij nou blij zijn met het gelijkspel (16-16) of teleurgesteld? “Vooraf had ik getekend voor een gelijkspel, maar achteraf had er veel meer ingezeten”, zei de Rhedense coach.

Want was het geval? Rheko stond na de eerste helft op een 12-4 voorsprong, maar gaf die na rust weg. “Maar we hebben een fantastische eerste helft gespeeld”, zei Van de Haar. “Ik heb dit bij Rheko nog niet eerder gezien. Ons strijdplan klopte.”
Van de Haar benadrukte dus de positieve punten en bekeek de situatie vanuit het standpunt van de spelers. “Want hoe ga je om met een dergelijke grote voorsprong en wat doet het met je als je ziet dat de tegenstander aan het terugkomen? We scoorden na de pauze niet meer mee, anders was er niet zo veel aan de hand geweest.”

Animo kwam na de pauze sterk terug. Scoreverloop: van 12-4 naar 13-7 en van 15-9 naar 15-14. Toen Rheko het verschil met nog drie minuten op de klok weer op twee goals bracht (16-14) leek de buit binnen. Van de Haar: “Maar bij 16-15 kreeg een speler van Animo een gele kaart en dat had daarna balbezit voor ons moeten zijn. De bal ging echter naar Animo. Een blunder van de arbitrage en toen viel meteen de gelijkmaker. Maar goed, we moeten de hand ook in eigen boezem steken, want we hadden het niet zo ver mogen laten komen.”
Bij 16-16 kregen beide ploegen nog een keer balbezit, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Met drie punten uit drie duels in Van de Haar dik tevreden. “Op papier hebben wij nu de drie zwaarste tegenstanders gehad. Dan had je ook op ‘nul’ kunnen staan. We spelen goed, maar kunnen dat niveau nog niet een hele wedstrijd volhouden.

Doelpunten Rheko: Maarten van den Berg 3, Tamara Christiaanse 3, Jarno Hoogendoorn 3, Eloy Lischer 3, Femke van Duuren 3, Bas Joosten 1.

EKCA won in de derde klasse C ook de derde wedstrijd. Na overwinningen op Elko (9-5)  en TOP (20-8) was de ploeg van trainer Arthur Lindeboom zaterdag in Almelo te sterk voor Achilles: 11-13 (8-10).

“We kregen vooral verdedigend flink wat tegenstand”, zei Lindeboom, die geen beroep kon doen op Erwin Noome en Rianne van Santen. “Maar we hebben twaalf goede spelers in de selectie, dus dat kunnen we opvangen.”

Lindeboom roemde de inbreng van Esmee Praas. “Zij was verdedigend heel sterk en legde na rust hun beste speelster aan banden.”
Gescoord werd er daardoor na de hervatting weinig. Na een 8-10 ruststand maakten beide ploegen in het tweede deel slechts drie treffers.

Doelpunten EKCA: Laurent Rothuizen 4, Sanne van Geel 3, Jeffrey Kruisland 2, Erik Tangerink 1, Hidde Hoegen 1, Femma Kuindersma 1, Julia Klein 1.

TWEEDE KLASSE E
Zaterdag 19 september
Rheko – Animo 16-16
Keizer Karel – Viking 13-17
Duko – Tiel ’72 17-25

Programma
Donderdag 24 september

Kestern – Fortissimo
Zaterdag 26 september
Rheko – Fortissimo (15.30 uur)
Tiel ’72 – Animo
Viking -Duko
Kesteren – Keizer Karel

DERDE KLASSE C
Zaterdag 19 september
Achilles (A) – EKCA 11-13
Zwaluwen – Oranje Zwart15-24
TOP (V) – HKC (He) 4-24
Elko – Reehorst ’45 19-11

Programma
Zaterdag 26 september

Zwaluwen – EKCA (15.30 uur)
Achilles (A) – Elko
reehorst ’45 – TOP (V)
HKC (He) – Oranje Zwart