Rheden laat te veel kansen liggen

3 februari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rheden heeft in de eerste klasse E geen punten overgehouden aan het bezoek aan Glanerbrug. De ploeg van trainer Bram van Aken speelde een goede wedstrijd, maar verzuimde de kansen te benutten en verloor met 3-1.

“We hebben in de eerste helft acht doelpogingen geteld en we hadden zeker, twee of drie keer moeten scoren”, vertelde John Farkas, assistent-trainer van Rheden. Zo verschenen Rick Smeenk en Patrick d’Hulst vrij voor de doelman van Glanerbrug. Na een kwartier kreeg Rheden ook nog te maken met tegenslag. Doelman Jeroen van Veen kreeg en schop tegen zijn hoofd en moest zich laten vervangen door Brian Wouterse.
Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op 1-0, maar op slag van rust maakte d’Hulst uit een strafschop gelijk: 1-1. De penalty was toegekend na een handsbal.
N ade hervatting hield Rheden tot de 80e minuut stand. Toen ging de bal na een overtreding op de stip bij Rheden. Doelman Brian Wouterse was kansloos: 2-1. In blessuretijd maakte Glanerbrug er nog 3-1 van.
Beide ploegen stonden op dat moment al met tien man op het veld. Bij Rheden was Patrick d’Hulst de klos. Farkas: “Patrick zou in zijn ogen zijn geprikt en hij zou geslagen hebben. Dat is wat ik heb gehoord, want ik heb het zelf niet gezien.”
Farkas noemde de nederlaag ‘zuur’, maar was tevreden over het Rhedense spel. “We hebben prima gevoetbald.”