Rheden in slotfase langs Babberich

4 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Patrick d’Hulst (foto) was zondag de gevierde man bij Rheden. De aanvaller besliste in de 88e minuut de ‘klassieker’ Rheden – Babberich met een fraaie kopbal. Rheden won de titanen strijd in de eerste klasse E met 4-3.

Rheden had een prima start en kwam door Rick Smeenk en Patrick d’Hulst op een 2-0 voorsprong. babberich drong daarna aan en Stephan Gezius bracht met zijn treffer de spanning helemaal terug: 2-1. In de voorlaatste minuut van de eerste helft bleef Rheden-aanavller Rick Smeenk na een duel liggen. In de tegenaanval scoorde Evert Römer de gelijkmaker: 2-2.
Na de hervatting leek Babberich het duel naar zich toe te trekken toen Pim Bax met een kopbal 2-3 scoorde. Voor trainer Bram van Aken van Rheden was dat het moment A-junior Ramon van ’t Veld in te brengen. De jongeling beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet en zorgde in de 71e minuut voor de gelijkmaker: 3-3. Toen iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel sloeg Patrick d’Hulst twee minuten voor tijd toe: 4-3.
“Een prachtige overwinning, want voor ons is het nog steeds een kwestie van overleven”, vertelde John Farkas, assistent-trainer van Rheden. “Als we zo de punten sprokkelen, dan blijven we bij de onderste ploegen weg en dat is ons doel. Of het verdiend was? Met een gelijkspel hadden we ook kunnen leven. laat ik het maar zo zeggen.”
Wessel Peelen en Martijn Klein Holte waren bij Rheden nog niet van de partij wegens blessures. “De verwachting is dat zij er na de winterstop weer bij zijn”, vertelde Farkas.
Rheden staat in 1E op een gedeelde vierde plaats met Presikhaaf en Bemmel. De drie ploegen hebben 14 punten uit 9 duels. Alverna nam na een 5-1 zege op Silvolde de koppostie van de Achterhoekse ploeg over. Alverna heeft 20 punten uit 9 wedstrijden. Silvolde is met 18 punten tweede.

Eerste klasse E
SC Enschede – Germania    2-0
SDOUC – Presikhaaf           0-2
Achilles ’12 – AWC             0-0
Rheden – Babberich/L        4-3
Glanerbrug – Bemmel         4-1
Alverna – Silvolde               5-1