Rheden afhankelijk van concurrenten

26 april 2014 | Van onze AS-redactie

Rheden, zondag gastheer van Bemmel, heeft in de eerste klasse E van het zondagvoetbal nog steeds kans op deelname aan de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. Rheden is echter afhankelijk van andere ploegen.

De formatie van trainer Bram van Aken heeft de kans op de nacompetitie door de verrassende thuisnederlaag tegen Rigtersbleek (2-3) op 13 april namelijk niet meer in eigen hand. Met 15 punten uit 10 duels is Rheden in de strijd om de laatste periodetitel zo goed als uitgeschakeld. Op basis van een hoge klassering in de eindrangschikking heeft Rheden betere kansen. Daarvoor moet Rheden (36 punten uit 22 wedstrijden) achter kampioen Presikhaaf en Germania als derde eindigen en dus Hoogland (37 uit 21) en AWC (37 uit 22) op de ranglijst passeren. Gaat de laatste periodetitel naar Hoogland en eindigt die ploeg met Presikhaaf en Germania bij de eerste drie, dan is ook de vierde plek toereikend.
Door het uit de competitie gaan van Glanerbrug gaat de strijd om de laatste periodetitel over twaalf wedstrijden. Kampioen Presikhaaf en Germania hebben al een periodetitel.

Na de thuiswedstrijd van zondag tegen Bemmel komt Rheden nog maar eenmaal in actie. Op zondag 4 mei is Rheden vrij, op 11 mei is de ploeg van trainer Bram van Aken gastheer van Presikhaaf, dat als kampioen voor volgend seizoen onder de naam AFC Arnhem al verzekerd is van een plek in de hoofdklasse. Hoogland speelt nog thuis tegen DVV (27 april) en Babberich (11 mei) en uit tegen Grol (4 mei). AWC gaat nog op bezoek bij Presikhaaf (4 mei) en krijgt op de laatste speeldag (11 mei) DVV op bezoek.