Update: punt in mindering MASV

7 mei 2019 | Van onze AS-redactie

De onafhankelijke aanklager van de KNVB heeft MASV bestraft met een punt in mindering en een geldboete van 200 euro. De Arnhemse club kreeg die straf wegens het meespelen van trainer Tim Cornelisse in het met 2-1 verloren duel met Vios Beltrum, op 22 april.

MASV ziet af van de mogelijkheid tegen het schikkingsvoorstel in beroep te gaan en accepteert de straf. De ploeg van trainer Tim Cornelisse moet de koppositie in de derde klasse C van het zondagvoetbal nu afstaan aan OBW. Beide ploegen hebben 48 punten, maar de Zevenaarse concurrent heeft een beter doelsaldo. Eindigen beide ploegen gelijk, dan is dat doelsaldo niet beslissend.

Nieuwe stand aan kop in 3C:
1. OBW 23-47 (73-31)
2. MASV 23-47 (69-41)
3. VDZ 23-43 (56-24)
4. SC Rheden 23-41 (43-29)
5. SML 23-40 (40-28)

Resterend programma OBW, MASV en VDZ
12 mei: VVO – MASV, FC Trias – OBW, Pax – VDZ
19 mei: MASV – SML, OBW – SC Rheden, VDZ – FC Trias
26 mei: Doetinchem – MASV, Vios B – OBW, VVO – VDZ

EERDER BERICHT:
PUNTENAFTREK VOOR MASV?
In de strijd om de titel in de derde klasse C van het zondagvoetbal moet koploper MASV vrezen voor puntenaftrek. De onafhankelijke aanklager amateurvoetbal heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van het meespelen van trainer Tim Cornelisse in de wedstrijd tegen Vios Beltrum, op maandag 22 april. Dat is niet geoorloofd.

Volgens de reglementen mag een trainer-coach gedurende het seizoen dat hij bij de KNVB als trainer-coach van een elftal geregistreerd staat of heeft gestaan, niet als speler deelnemen aan bindende wedstrijden van dit elftal. Een uitzondering geldt voor de twee laagste klassen in het district.

MASV is in de derde klassse C koploper met 48 punten uit 23 duels. OBW (47 uit 23) en VDZ (43 uit 23) zijn de directe achtervolgers. Er staan nog drie speelrondes op het programma.

Volgens bronnen zou het Zevenaarse OBW, de directe concurrent van MASV in 3C, de zaak aanhangig hebben gemaakt. Daan Schippers, persvoorlichter van de KNVB in Zeist, kon of wilde dit niet bevestigen. “Daarover kan ik geen uitspraken doen. Een aanklager kan een onderzoek instellen naar aanleiding van berichtgeving uit de krant, vanuit de wandelgang of naar aanleiding van een aangifte van een tegenstander.”

Frank van Kouwen, trainer van OBW, gaf uitsluitsel. “Het komt niet direct van ons, maar wij zijn gebeld door iemand die deed alsof hij van VDZ was. Wij hebben toen contact gezocht met VDZ, maar daar kende niemand die persoon. Wij hebben de KNVB toen wel de vraag gesteld: wat is waar en hoe zijn de regels?”
Daarmee kwam de zaak aan het rollen en heeft de onafhankelijke aanklager amateurvoetbal een onderzoek ingesteld.


Trainer Tim Cornelisse van MASV kwam op 22 april in het thuisduel met Vios Beltrum als invaller in het veld. MASV verloor die wedstrijd met 2-1.
Over een eventuele straf voor Cornelisse en/of MASV is het gissen. Dat kan variƫren van een geldboete voor trainer en club tot puntenaftrek. Zelfs het overspelen van de wedstrijd behoort tot de mogelijkheden, maar die straf zal de aanklager niet opleggen, omdat die uitspraak in het voordeel van MASV zou zijn.

Secretaris Peter Mors van MASV bevestigt het meespelen van Cornelisse in het duel met met Vios Beltrum en weet dat de aanklager een onderzoek heeft ingesteld. “Van de KNVB hebben wij een mail ontvangen met de vraag: waarom heeft Tim Cornelisse meegespeeld? Nou, die vraag is beantwoord. Het was ons niet bekend dat het niet mocht. Vorig jaar heeft Tim ook nog meegespeeld in de halve finale en de finale van de districtsbeker.”

Ook in het seizoen 2016 – 2017 had MASV te maken met een dergelijk voorval. MASV was toen koploper in de vierde klasse en de toenmalige trainer Marcel Gerrist stelde de van het failliete Babberich overgekomen Eldridge Rojer en Orveo Ubbergen op in het duel met GVA (4-2 winst). Zij bleken niet speelgerechtigd en daarvan was MASV niet op de hoogte. De Arnhemse ploeg kreeg toen 4 punten in mindering en 400 euro boete.

* Foto geheel boven: Angelo Siep van MASV sticht gevaar voor het doel van OBW in het competitieduel op 17 februari van dit jaar. MASV won met 5-1. (Foto: Nico Kooij)