Promotieduels lonken voor volleybalsters LIVO

12 april 2024 | Van onze AS-redactie

De volleybalvrouwen uit Duiven/Westervoort beleefden een fijn weekend. Nadat in de derde divisie A LIVO zelf de uiterst lastige uitwedstrijd tegen het Enschedese studententeam Harambee op de vrijdagavond met 3-1 had gewonnen, kon de ploeg op zaterdagmiddag via een livestream zien dat directe concurrent DVO uit Hengelo in Steenderen tegen WIK vies ten val kwam (3-1).

De vrouwen van LIVO hadden in de eerste set de reis nog in de benen, waardoor deze nipt met 29-27 verloren werd. De volgende drie sets waren echter voor de vrouwen van coach Luuk van den Borden. De voorsprong op DVO bedraagt nu vier punten en zaterdag (13 april) heeft LIVO in de thuiswedstrijd tegen Boemerang uit Eibergen aan twee wedstrijdpunten genoeg om op te mogen gaan voor promotiewedstrijden voor een plaats in de tweede divisie. Deze wedstrijd wordt in de Triominoshal in Duiven gespeeld en begint om 16.30 uur.

Mannen LIVO op drempel van promotie

De mannen van LIVO lijken in de derde divisie B op rozen te zitten. Maar om zeker te zijn van promotie dienen zaterdag thuis tegen Volley ’68 nog drie punten gehaald te worden. Het kan echter bijna niet meer mis gaan. Directe concurrent Time Out ’75 moet de uiterst lastige uitwedstrijd in Deventer tegen Avior 2 spelen. LIVO gaat de promotieplaats naar de tweede divisie niet meer prijsgeven. De wedstrijd tegen Volley ‘68 wordt ook in Duiven gespeeld. Begintijd is 14.00 uur.

De vrouwen van Nuovo (foto) wonnen hun thuiswedstrijd in de promotieklasse D van Woudenberg met maximale cijfers: 4-0. Ging de eerste set nog bijna verloren (27-25 winst), daarna hadden de Doorwerthse vrouwen alles onder controle. De thuisploeg trok ook de volgende drie sets naar zich toe: 25-21, 25-20, 25-13. Om op te mogen gaan voor promotiewedstrijden richting de derde divisie moeten de vrouwen zaterdag (13 april) drie setjes pakken tegen Gemini uit Elst. Concurrent Pegasus 2 zal in Woudenberg geen fout maken en eveneens een promotieplaats verwerven. De mannen van Nuovo zijn reeds uitgespeeld. Een plaats in de derde divisie hadden ze al in hun zak.

Labyellov in de wachtkamer

De mannen van Labyellov kennen een spannend slot van hun competitie in de eerste klasse C. De Zevenaarse ploeg won vorige week vrijdag bij Forza (1-3) en was gisteren (donderdag) in eigen hal veel te sterk voor het Dierense Rebelle 3 (4-0). Labyellov is nu uitgespeeld en gaat met 80 punten uit 20 wedstrijden aan kop. Voor de Zevenaarse mannen is het nu afwachten wat Gemini 2, de enig overgebleven concurrent met 76 punten uit 19 duels, zaterdagmiddag (13 april) in de laatste wedstrijd klaarspeelt tegen Orion 5, de nummer vier op de ranglijst. Het recht om promotiewedstrijden voor de promotieklasse te spelen hebben ze al op zak. Maar directe promotie via een kampioenschap is natuurlijk veel mooier.

De vrouwen uit Zevenaar die dit kampioenschap en promotie richting de promotieklasse al binnen hebben, raakten in Steenderen tegen WIK van de weg: 3-1 verlies. De wetten in de sport heet het dan zo mooi. Kampioen, de spanning is er af en de focus is weg. In Zevenaar zal niemand er om malen.

In Arnhem boekten de volleybalsters van Aetos (39 punten uit 21 wedstrijden) een mooie 4-0 overwinning in de promotieklasse C. Ormi uit Epe was het slachtoffer. Door die zege wordt de wedstrijd van zaterdag tegen de directe concurrent Avior 3 (41 uit 21) uit Deventer nog een interessant gevecht met de negende plaats als inzet. De vrouwenploeg is er alles aan gelegen om het volleybaljaar met een positief gevoel af te sluiten: een ‘back to back’ winst, zoals dat zo mooi heet.
De mannen van Aetos konden het in de tweede divisie B tegen het Dierense Rebelle zoals verwacht niet bolwerken:1-3. Rebelle strijdt nog voor promotie richting eerste divisie en was op oorlogssterkte naar Arnhem afgereisd. Aetos beet toch behoorlijk van zich af. De eerste set ging met minimale cijfers (23-25) verloren en de derde leverde zelfs winst op (25-19). Achteraf was het dan ook het gevoel ‘Wat als…’ Zaterdag in Wageningen nog éénmaal de batterij opladen voor het duel met Scylla en dan aan het werk richting het komende seizoen.

Tekst: Marinus Wouterse