Promotie volleybalsters Labyellov dichtbij

10 maart 2024 | Van onze AS-redactie

De vrouwen van het Zevenaarse Labyellov deden zaterdag in de eerste klasse H goede zaken door met 4-0 te winnen van de nummer twee Forza. De voorsprong bedraagt met nog vier wedstrijden te spelen maar liefst 12 punten. Ook de mannen deden  wat ze moesten doen: 4-0 winst tegen KSH/VCV. De achtervolgers Orion en Gemini hebben een wedstrijd minder gespeeld maar ontmoeten elkaar nog. Het blijft aan de kop van de ranglijst spannend. Labyellov ontmoet in de laatste vier wedstrijden nog de twee onderaan staande teams.

De vrouwen van het Arnhemse Aetos (promotieklasse C) waren in Harderwijk niet opgewassen tegen VVH. Nadat ze in de eerste set omver werden geblazen, herstelde het team zich goed. Ofschoon er iets meer in had gezeten, wisten ze zich uiteindelijk maar met één punt te belonen.
Ook de mannen van Aetos konden het in de tweede divisie B net niet bolwerken. Tegen het Barneveldse SSS werd nipt met 3-2 verloren. Nadat ze via een knappe 26-24 een beslissende vijfde set hadden afgedwongen, kwamen ze in de tie-break set net te kort. Hierdoor sprokkelen ze er wel weer twee punten bij en hebben daarmee definitief afstand genomen van de laatste plaats. Met nog vier wedstrijden voor de boeg moeten ze nog een paar plaatsjes op de ranglijst kunnen stijgen. De nummer 7 heeft maar drie puntjes meer.

De mannen en vrouwen van Nuovo en Livo kwamen dit weekend niet in actie. Toch was er goed nieuws voor de mannen van Livo te melden. Een van hun directe concurrenten, het Enschedese Harambee, ging met 4-0 onderuit tegen Apollo 8. De vierde plaats die recht geeft op promotiewedstrijden blijft hierdoor een reële optie.