Promotie OVC ’85 en Veluwezoom

26 mei 2020 | Van onze AS-redactie

OVC ’85 promoveert naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal, SC Veluwezoom naar de vierde klasse van het zondagvoetbal. Dat heeft de KNVB dinsdagmiddag telefonisch aan de beide clubs meegedeeld.

OVC-trainer Marco Bosch, komend seizoen de coach van ESA, is dolblij. “Een mooie bekroning van een niet afgemaakt, maar prachtig seizoen. Ik vind dat je een competitie niet zonder prijzen voorbij kunt laten gaan. Maar we hebben geluk gehad dat dat er ploegen uit hogere klassen zich hebben teruggetrokken.”

Bosch vindt de promotie niet alleen een beloning voor zichzelf. “Vooral voor de jongens, want het is echt niet altijd van een leien dakje gegaan. De goede sfeer is bepalend geweest. In onze klasse zaten ploegen die beter materiaal hadden dan wij, maar waar andere zaken blijkbaar een rol hebben gespeeld.”

Stijn van der Weerd in actie tegen DVOV.

Voor middenvelder Stijn van der Weerd kwam de promotie niet als een verrassing. “Toen de KNVB afgelopen week de procedure bekend maakte en dat het gemiddelde aantal punten de doorslag zou geven, zijn wij met zijn allen meteen gaan rekenen. Van alle koplopers in de derde klasse stonden wij er het beste voor.”

De promotie beschouwt Van der Weerd als ‘de kers op de taart’. “Want we hebben een heel mooi seizoen gehad en vorig jaar waren we natuurlijk ook al heel dicht bij promotie. In de nacompetitie verloren we van Batavia ’90, dat uiteindelijk ook promoveerde. Een feestje laat nog even op zich wachten, maar dat is ons al wel beloofd. Wanneer dat mag, gaan we het eens goed vieren.”

OVC ’85 profiteert optimaal van het vertrek van Dinxperlo uit de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. De Achterhoekse ploeg wordt een zondagvereniging. OVC ’85, dat in 3A met 43 punten uit 17 duels aan kop ging, mag als ploeg ‘met het beste gemiddelde’ uit de derde klassen nu die plek innnemen.

SC Veluwezoom ging in de vijfde klass E van het zondagvoetbal aan de leiding (34 punten uit 13 duels) toen de competitie door het uitbreken van de coronacrisis na 8 maart werd stilgelegd. Op 1 maart stond de ploeg van trainer Jhon van Beukering nog op een tweede plek, maar profiteerde die dag van de nederlaag van De Hoven in de thuiswedstrijd tegen Voorst (1-3). Bij het afbreken van de competitie stond De Hoven op een tweede plek met (33 uit 13).

(later meer)

* Archieffoto: OVC ’85 viert het veroveren van de tweede periodetitel. Nu kan ook de promotie gevierd worden.