Presikhaaf morst dure punten

24 november 2013 | Van onze AS-redactie

Presikhaaf heeft de eerste klasse E in het restant van het eerder gestaakte duel bij Achilles ’12 een 1-0 achterstand goedgemaakt. Winst was er echter niet voor de Arnhemse ploeg, die bij de nummer voorlaatst met een gelijkspel genoegen moest nemen: 2-2.

Door het gelijkspel is de eerste periodetitel nu ook officieel voor Presikhaaf. Ook bij verlies was die titel voor de ploeg van trainer Dennis van Beukering geweest, want AWC, de enig overgebleven concurrent, had een veel slechter doelsaldo.
In de resterende 80 minuten moest Presikhaaf een 1-0 achterstand goedmaken. Via Arjen Haast (20′) en Nekhomi Veldt (57′) nam Presikhaaf een 1-2 voorsprong, maar gaf die halverwege de tweede helft toch weer prijs. Dat was volgens trainer Dennis van beukering allemaal niet nodig geweest. “We hebben Achilles in de eerste helft volledig van de mat gespeeld. Maar we hebben verzuimd om veel vaker dan één keer te scoren. Na rust zijn we veel uit de postie gaan lopen en kwamen we ook nog een keer heel goed weg”, zei de Presikhaaf-trainer, die met zijn ploeg nog steeds ongeslagen is.
In de totaalstand blijft Presikhaaf met 28 punten uit 10 duels riant aan kop. Rheden volgt met 20 uit 10. Glanerbrug, dat met 3-1 won bij Germania, staat met 19 uit 9 op de derde plaats.

RKHVV ging in de hoofdklasse C met 3-0 onderuit bij MSC. Bij rust keken de Huissenaren al tegen een 2-0 achterstand aan. De ploeg van trainer Frans Koenen staat op een tiende plaats met 17 punten uit 10 wedstrijden.
Met stadgenoot Jonge Kracht gaat het in de tweede klasse I ook niet naar wens. Bij Columbia werd met 2-1 verloren. Met 8 punten uit 9 duels staat de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Michel Houterman op een tiende plaats. De Huisenaren voelen de hete adem van de onderste vier ploegen in nek.

In de derde klasse D nam Eldenia verder afstand van de onderste plaatsten. In het restant van 30 minuten scoorde de Eldense ploeg bij SML nog eenmaal en won met 0-3.
Voor SML nemen daardoor de zorgen toe. De ploeg van trainer Bert Hendriks won dit sezioen nog geen enkele keer en staat met 3 punten uit 10 duels op de onderste plaats. Eldenia heeft nu 12 uit 10.
Zonder zelf te spelen verslechterde ook voor VDZ (6 uit 10) de situatie. ONA ’53 en Echteld, concurrenten in de strijd tegen degradatie, wonnen beide van hooggeklasseerde ploegen. ONA’53 van Beuningse Boys (2-1), Echteld van SCH (2-1). ONA’53 heeft nu 11 uit 8, Echteld 9 uit 10.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL
EERSTE KLASSE D

Geen programma

TWEEDE KLASSE G
Geen programma

DERDE KLASSE A
Redichem – Excelsior Z                 1-2

VIERDE KLASSE A
Geen programma

ZONDAGVOETBAL
HOOFDKLASSE C

MSC – RKHVV                               3-0
Hercules – Longa ’30                    4-0

EERSTE KLASSE E
Achilles ’12 – FC Presikhaaf           2-2
Germania – Glanerbrug                 1-3

TWEEDE KLASSE I
Leones – WAVV                             2-1
Robur et V – Quick 1888               1-1
Columbia – Jonge Kracht               2-1
Woezik – Beekbergen

DERDE KLASSE D
ONA ’53 – Beuningse Boys              2-1  
SML – Eldenia                                 0-3
Echteld – SCH                                 2-1

VIERDE KLASSE D
‘t Peeske – Stokkum                        3-3
Sprinkhanen – Loil                          1-3 
Angerlo Vooruit – Groessen            3-1
Keijenburgse Boys – VVO                3-1

VIERDE KLASSE F
SDOO – Angeren                             2-0
HAVO – MASV                                 1-6
Arnhemse Boys – Spero                   2-3 

VIJFDE KLASSE G
Arnhemia – RVW                             1-2  
SVO ’68 – SC Oranje                        3-1
VVLK – DVE Trajanus                      2-2