Presikhaaf in finale Arnhem Cup

9 juni 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft de finale van de Arnhem Cup gehaald. De ploeg won donderdag in een uiterst spectaculaire wedstrijd met 6-5 van RKHVV. FC Presikhaaf speelt in de finale op tweede pinksterdag tegen De Bataven, dat dinsdag al even spectaculair met 6-4 van Arnhemia won. Presikhaaf haalde voor de vierde keer op rij de finale.

 

ArnhemSports.nl volgde het duel live. Hierbij de gebeurtenissen op sportpark Elsweide in chronologische volgorde:

Er is veel publiek op sportpark Elsweide, waar een mooie cupsfeer hangt. Iedereen verwacht veel van dit duel tussen de twee grootmachten.

Wesley van Hijum, keeper van FC Presikhaaf, moet al in de 2e minuut al zijn kwaliteiten tonen bij een doorbraak van Kevin Sissing, spits van RKHVV. Van Hijum redt fraai.

8e minuut: 1-0 voor RKHVV. Na een prachtige aanval van de Huissenaren rondt Lennart Rekmans een voorzet van Maray Vahlkamp doeltreffend af.

14e minuut: 1-1 door Rifat Bugdayci. Na balverlies in de verdediging van RKHVV komt de bal bij Michel de Kinkelder, die Bugdayci op maat bedient. Deze schiet de bal laag langs RKHVV-keeper Ruben te Witt. FC Presikhaaf staat gelijk.

Wordt het net zo spectaculair als afgelopen dinsdag bij De Bataven-Arnhemia (6-4)? Het lijkt erop. 

Het wordt in elk geval grimmiger. In de 29e minuut krijgt Arjan Wensink van FC Presikhaaf de gele kaart nadat hij Bas Witjes op het middenveld onderuit schoffelt. Dat had ook rood kunnen zijn.
RKHVV lijkt de betere ploeg maar FC Presikhaaf blijft gevaarlijk.

38e minuut: 2-1 voor FC Presikhaaf door een schitterend doelpunt van Emrah Ates. Na een pass van Max van Meeteren knalt hij de bal in de bovenhoek, onbereikbaar voor doelman Te Witt.

FC Presikhaaf moet met 10 man verder. In de 39e minuut trekt scheidsrechter Jan-Maarten ten Broek de rode kaart voor Zeki Alagöz, die voor de dugout RKHVV-aanvaller Keverley Albertus onderuit schopt. Weer een bewijs dat de wedstrijd grimmiger wordt.

Rust.

Meteen na de hervatting soleert Michel de Kinkelder langs twee RKHVV-verdedigers en schiet de bal rakelings naast het doel. FC Presikhaaf is ook met 10 man gevaarlijk. Het wachten is op het grote offensief van RKHVV. De grimmigheid is een beetje verdwenen.

52e minuut: 3-1 voor FC Presikhaaf via een strafschop van Richard Valkenier. De bal gaat op de stip na een overtreding van Maray Vahlkamp op Jahrai Veldt.

Meteen daarna moet ook RKHVV met 10 man verder: Lennart Rekmans krijgt de rode kaart nadat hij arbiter Ten Broek ‘iets’ heeft toegeroepen. RKHVV is geïrriteerd omdat Ten Broek, vlak voor de 3-1, een overtreding op Kevin Sissing over het hoofd zou hebben gezien. De tegenaanval levert FC Presikhaaf een strafschop op.

Er gebeurt van alles in dit enerverende duel. Presikhaaf heeft een gat geslagen, maar beslist is er nog niets. Leuke wedstrijd.

63e minuut: 3-2 door Leon Pruis. De RKHVV’er tikt bij de eerste paal binnen na een voorzet vanaf links door Maray Vahlkamp.

De wedstrijd wordt weer grimmiger, helemaal na een opstootje rond Presikhaaf-keeper Van Hijum. Wessel van der Horst gaat te fel door op de keeper. Doelman Van Hijum geeft Van der Horst een kopstoot, maar tTn Broek laat het bij geel voor de keeper van Presikhaaf.

77e minuut: 4-2 via een strafschop van Richard Valkenier. De bal gaat op de stip nadat Michel de Kinkelder binnen de 16 onderuit wordt getikt door Willem Jan Bootsma, die geel krijgt.

FC Presikhaaf, dat goed countert, lijkt op weg naar de finale.

87e minuut: 5-2 door Mounir Amezrine. De invaller kapt twee man uit en scoort fraai.

De wedstrijd is beslist. Maar RKHVV vecht tot de laatste snik.

88e minuut: 5-3 door Maurice Mackay uit een rebound.

89e minuut: 5-4 door Jonathan Opoku.

Wat gebeurt hier allemaal? Het lijkt op prijsschieten.

90e minuut: 6-4 door Mounir Amezrine na knullig balverlies van Kevin Sissing. De counter van Presikhaaf is dodelijk.

90 plus 2: 6-5 door Kevin Sissing.

Een krankzinnige slotfase.
Het blijft 6-5, einde wedstrijd.

FC PRESIKHAAF VOOR VIERDE KEER OP RIJ IN FINALE ARNHEM CUP.