Presikhaaf – AVW’66 een fraai affiche

15 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf – AVW’66 is dinsdag het mooie affiche in de tweede kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. In 2010 stonden beide ploegen tegenover elkaar in de finale. Presikhaaf won toen na verlenging met 3-2.

Als Presikhaaf en AVW’66 dinsdagavond 15 mei hetzelfde spektakel bieden als in de finale van 2010, valt er voor de toeschouwers op sportpark Elsweide veel te genieten. Op zondag 13 juni 2010 bood het ‘speelse’ AVW’66 Presikhaaf uitstekend partij, maar moest het uiteindelijk vooral fysiek afleggen tegen de Arnhemse opponent.
Zowel Presikhaaf als AVW’66 hebben geen nacompetitieverplichtingen en kunnen dus alles op de Arnhem Cup zetten. De vraag is alleen of AVW’66 mentaal hersteld is van het missen van de nacompetitie. Afgelopen zaterdag won de ploeg van trainer Scott Calderwood weliswaar met 2-0 bij SVVN, maar de laatste 2 tickets voor de extra reeks om promotie naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal gingen naar Enter Vooruit en Vroomshoopse Boys.
Presikhaaf rekende zondag af Leones (5-2) en behaalde al eerder de titel in de tweede klasse E. De ploeg van Dennis van Beukering deed dat met overmacht. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen DVV (1-4), bleef Presikhaaf daarna 25 competitieduels op rij ongeslagen.
Presikhaaf – AVW’66 begint dinsdagavond op het terrein van voetbalvereniging Elsweide om 19.30 uur. De winnaar van dit duel speelt op dinsdag 29 mei in de halve finale tegen Rheden, dat vorige week in de eerste kwartfinale eenvoudig afrekende met VDZ (4-0).

Programma Arnhem Cup
Kwartfinales

Di. 15 mei:  Presikhaaf – AVW’66
Di. 22 mei:  ESA – RKHVV
Do. 24 mei: Spero – De Bataven

Halve finale
di. 29 mei:  Rheden – Presikhaaf/AVW’66
do. 31 mei: Spero/De Bataven – ESA/RKHVV
Alle wedstrijden in de kwartfinale en in de halve finale worden gespeeld op het terrein van Elsweide en beginnen om 19.30 uur. De finale van het toernooi om de Arnhem Cup is op zondag 10 juni.