Pröpper blinkt uit bij Jong Vitesse

12 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Davy Pröpper (foto) is na zijn blessure op de weg terug. Maandagavond was de 20-jarige Arnhemmer één van de uitblinkers bij Jong Vitesse, dat in Gendt met 3-1 won van Jong Ajax.

Davy Pröpper zette Jong Vitesse in de 9e minuut op 1-0. De middenvelder schoot de bal na een voorzet van Mart Lieder hard achter doelman Cilissen. Jonathan Reis liet daarna een goede kans op 2-0 liggen.
Jong Vitesse domineerde in het eerste deel, de gasten uit Amsterdam kregen in het tweede deel van de eerste helft enkele kansen. Doelman Eloy Room bleek echt in prima vorm.
Een kwartier voor het eindsignaal kwam Jong Ajax, met onder anderen Ooijer, Blind, Lodeiro en Aissati in de ploeg, op gelijke hoogte. Aissati schoof de bal na een individuele actie in de hoek: 1-1.
Jong Vitesse nam 4 minuten later opnieuw de leiding. Doelman Cilissen redde nog op de inzet van Mart Lieder, maar in de rebound scoorde Reis 2-1.
Gery Vink, oud-speler van onder meer FC Wageningen en Rheden en nu trainer van Jong Ajax, zag zijn zoon Wimilio de wedstrijd 7 minuten voor tijd in het voordeel van Jong Vitesse beslissen. Hij schoot van dichtbij via de onderkant van de lat raak: 3-1.

Opstelling Jong Vitesse: Room, Van der Struijk, Van Diermen, Aborah, Anderson, Vink, Pröpper, Hofs, Chanturia, Reis, Lieder.

Bron: vitesse.nl