Polman verwacht heet avondje Swift

28 november 2013 | Van onze AS-redactie

Dario Polman staat zaterdag weer in zijn vertrouwde Arnhemse sporthal Elderveld. Met zijn huidige ploeg BEVO/HC treft de handballer zijn oude club Swift. Polman wil met zijn team minimaal bij de eerste vier in de eredivisie eindigen. De AS-redactie sprak met de 21–jarige Arnhemse international.

Hoe zijn je eerste maanden in Panningen bij BEVO/HC bevallen?
Dario Polman: “Heel goed. Ik heb het erg naar mijn zin. Het is een warme club, maar in het begin heb ik wel moeten wennen. We hebben een jong team, dat langzaam maar zeker beter op elkaar raakt ingespeeld. We staan nu op een vierde plek, maar ik vind dat we drie punten meer hadden kunnen hebben.”

Kunnen jullie je mengen in de strijd om de titel?
“Van de drie ploegen die boven ons staan, hebben we gewonnen van Aalsmeer en van Lions. Van Volendam hebben we thuis met één doelpunt verschil verloren. Ons doel is om in de reguliere competitie bij de eerste vier te komen en die vierde plaats is de ondergrens. Pas in de play-offs worden de prijzen verdeeld en we kunnen alleen nog maar beter worden. Dus waarom zouden wij ons niet kunnen mengen in de kampioensstrijd?”

Hoe staat het met je persoonlijke ontwikkeling als handballer?
“Ik merk dat ik beter word. We trainen vijf keer per week in de zaal en twee keer per week doe ik aan krachttraining. Dat is ten opzichte van mijn periode bij Swift meer en dat scheelt. Ik denk dat ik nu op zeventig procent van mijn kunnen zit, dus het kan nog een stuk beter. Mijn rol bij BEVO is als middenopbouwer hetzelfde als die bij Swift.”

Het Nederlands handbalteam speelt begin januari vier kwalificatiewedstrijden voor het WK in Qatar, in januari 2015. Behoor je tot de selectie?
“Ik sta op een lijst met 29 spelers en uiteindelijk worden er zestien geselecteerd. Dat is dus nog afwachten.”

Zaterdag staat Swift – BEVO op het programma. Sinds jouw vertrek is er veel gebeurd bij Swift. Heeft het ontslag van trainer Paul Schuurkes jou verrast?
“Ja, maar ik kan er geen oordeel over geven en bemoei me er niet mee. Ik weet niet precies wat er is gebeurd, maar vind het jammer voor Paul. Ik had altijd een goede band met hem.”

Hoe schat je de kracht van het huidige Swift in?
“Swift heeft een talentvolle ploeg met jongens die goed kunnen handballen. Ik schat ze ook hoger in dan Hellas en Tachos, Swift is sterker dan die twee ploegen. Maar ik denk niet dat er voor Swift dit seizoen meer in zit dan een zevende of achtste plaats.”

In Panningen eindigde op de eerste speeldag de wedstrijd tussen BEVO en Swift in een gelijkspel, 23-23. Jullie zijn dus gewaarschuwd?
“Bij ons stond er in de eerste wedstrijd toch wel wat druk op. Wij zijn nu een stuk verder en Swift is wat teruggezakt na een sterk begin. Maar ik verwacht voor ons een lastige wedstrijd. Door mijn verleden bij Swift zullen de spelers bij Swift extra gemotiveerd zijn. Ik hoop op een volle sporthal en we zullen zestig minuten even geen vrienden zijn. Maar daarna natuurlijk weer wel.”

* AHV Swift – BEVO/HC wordt gespeeld op zaterdag 30 november in sporthal Elderveld in Arnhem. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

* Foto homepage: Dario Polman, hier nog in dienst van Swift, waagt een doelpoging tegen BEV/HC.

Klik hier voor het sportprogramma