Polman op schot voor Oranje o/19

8 juli 2011 | Van onze AS-redactie

Handballer Dario Polman (foto) van het Arnhemse Swift speelt zaterdag met Oranje onder 19 jaar in de strijd om de Partille Cup in Zweden om de bronzen plak tegen Zwitserland.

Het Nederlandse ‘Youth-team’ plaatste zich voor de ‘kleine finale’ van het Open EK, zoals de Partille Cup ook wel wordt genoemd, door donderdag in het hoofdtoernooi gelijk te spelen tegen Tsjechië (27-27) en te winnen van Polen (30-21). In dat laatste duel was een hoofdrol weggelegd voor Dario Polman. Hij scoorde 7 keer en was daarmee topscorer.
Tegen Tsjechië keek Oranje onder 19 de gehele wedstrijd tegen een achterstand op. Toch bleef Nederland, dat bij rust tegen een nadelige stand van 13-15 aankeek, gedisciplineerd spelen. In de laatste minuut leidde dat tot de gelijkmaker.
Na het zware duel met Tsjechië wachtte in de avond de wedstrijd tegen Polen. De Oranjemannen hadden meteen het initiatief, namen de leiding en gaven die ook niet meer uit handen. Bij rust was de stand al 12-6 in het voordeel van de jonge Nederlandse ploeg. Na de hervatting liep de score tegen de erg fysiek spelende Polen steeds verder op: 30-21.