Polman oefent met BEVO tegen Swift

4 april 2014 | Van onze AS-redactie

De Arnhemse handbalploeg Swift speelt vrijdag 4 april (vanavond) een oefenwedstrijd tegen BEVO. In het duel met de formatie uit Panningen test Swift-trainer Johan Peters enkele nieuwe spelers voor volgend seizoen.

BEVO, met oud-Swiftspeler Dario Polman in de gelederen, bereidt zich voor op de twee kruisfinales om de landstitel tegen Aalsmeer, op 19 april en 3 mei. Swift speelt op zaterdag 19 april in de degradatiepoule van de eredivisie de beslissende wedstrijd tegen Hellas. De Arnhemse ploeg heeft genoeg aan een gelijkspel om veilig te zijn.
In het oefenduel met BEVO (aanvang 20.15 uur, sporthal Elderveld) krijgen twee spelers van stadgenoot UDI 1896 de kans zich bij Swift in de kijker te spelen: doelman Jens de Koning en Darwin Mus. De laatste speelde ook in de jeugd van Swift en werd in april van het vorig jaar met de A-junioren van Swift Nederlands kampioen. “Daarnaast doen tegen BEVO ook David Petit en Jason David mee”, zegt trainer Johan Peters. “Dat zijn twee jongens uit het tweede team. Zij hebben de potentie volgend seizoen door te kunnen stromen naar het eerste.”