Polman: ‘Goed gevoel en verdiend punt’

2 juli 2012 | Van onze AS-redactie

Het Nederlands vrouwen handbalteam onder 20 jaar heeft zich op het WK in Tsjechië hersteld van het 29-32 verlies tegen Brazilië. Tegen Noorwegen werd het gelijk: 22-22.

In de sporthal in Brno speelde Oranje een prima wedstrijd. De gemaakte afspraken werden zeker in de eerste helft nagekomen. In een gelijkopgaande wedstrijd hadden Noorwegen en Oranje elkaar bij rust ook in cijfers niets toegegeven: 10-10.
Na de hervatting liepen de Noorse meiden aanvankelijk iets uit, maar ook na 60 minuten stond er een gelijke stand op het bord. De Arnhemse Estavana Polman, aanvoerster van Oranje onder 20, scoorde 4 doelpunten.
“We zijn als een team blijven spelen”, vertelde Polman, in dit duel uitgeroepen tot beste speelster, na afloop. “Daarom is dit punt ook verdiend. We hebben er een goed gevoel aan over gehouden en we zijn klaar voor Tunesië, dinsdag onze derde tegenstander.”
De Nederlandse ploeg is ingedeeld in poule D met nog 5 andere landen. Na een halve competitie gaan de eerste 4 ploegen door naar de hoofdronde. De ploeg van bondscoach Monique Tijsterman speelt na de wedstrijd van dinsdag tegen Tunesië in de poule nog tegen Kroatië (donderdag) en Roemenië (vrijdag).

Doelpunten Nederland: Lois Abbingh 6, Estavana Polman 4, Sabrina van der Mast 4, Lotte Prak 3, Angela Malestein 3 en Myrthe Schoenaker 2.