Play-offs in vizier Arnhem Eagles

11 maart 2013 | Van onze AS-redactie

Arnhem Eagles is in de eerste divisie A weer een stapje dichter bij plaatsing voor de Final Four, de nacompetitie om promotie naar de promotieklasse. Zaterdag wonnen de Arnhemse basketballers met 84-61 van Grasshoppers. Jeroen Dolleman (foto links) scoorde acht driepunters.

Arnhem Eagles kwam in het duel met Grasshoppers (Katwijk) nooit in problemen. Onder aanvoering van een uitblinkende Jeroen Dolleman, hij scoorde acht driepunters, nam de thuisploeg na een 20-18 stand na het eerste kwart, in het tweede deel van de eerste helft ruim afstand. Via een 12-0 run verscheen er een 32-18 stand op het bord.
“Grasshoppers is daarna niet meer binnen de 10-puntengrens geweest”, zei Eagles-coach Sven Voogt (foto rechts), die door blessures geen beroep kon doen op Miguel Brache en Bas Leijssenaar. “Maar hun vervangers uit het tweede team, Kees Afman en Maarten van de Bent, hebben zich zeer goed staande gehouden.”
Arnhem Eagles ging in sporthal De Laar met een 37-23 voorsprong rusten. In het derde kwart gaven beide ploegen elkaar niet veel toe (54-41), waarna Richard Kofi zich in het vierde kwart liet gelden. Kofi, die voor enige maanden vertrekt naar de Verenigde Staten, scoorde in dat laatste kwart 11 punten. Mede door zijn inbreng liep Arnhem Eagles uit naar een 84-61 eindstand.
“Door deze overwinning blijven we volop in de race voor de tweede plaats, die recht geeft op een plaats bij de Final Four”, zei Voogt. “In de laatste drie wedstrijden spelen we nog uit tegen onze twee directe concurrenten GS Stars en Cobra Nova. We liggen nu drie weken stil en gaan ons voorbereiden op de beslissende fase.”

Topscorers Arnhem Eagles: Jeroen Dolleman 26, Guido Groenendijk 23, Richard Kofi 11.

Eerste divisie A, stand aan kop
1. Jugglers 19-34
2. Arnhem Eagles 19-26
3. CobraNova 18-24
4. GS Stars 17-20