Peters blijft, Snijder assistent

11 april 2014 | Van onze AS-redactie

Johan Peters is ook volgend seizoen hoofdtrainer van de Arnhemse handbalvereniging Swift. Oud-speler Guido Snijder wordt de assistent van Peters. Dat is vrijdagavond aan de mannenselectie van de eredivisionist bekendgemaakt.

Peters nam in januari van dit jaar de taken bij Swift over van Rob van Buytene, die eerder in dit seizoen weer de ontslagen Paul Schuurkes was opgevolgd. Peters was daarvoor, van 2002 tot 2011, negen jaar hoofdtrainer van Swift. Daarna was Peters twee jaar hoofdtrainer van de vrouwenselectie van AAC 1899.
Het bestuur van Swift wilde na dit seizoen graag met Peters verder. “In de gesprekken heb ik aangegeven dat ik er dan graag een assistent bij wilde hebben”, legt Peters uit. “Dat was voor mij een voorwaarde om door te gaan. Want ik volg nog steeds een studie en daarom moest die assistent ook iemand zijn die een keer een training over zou kunnen nemen.”

Die trainer werd gevonden in de persoon van Guido Snijder, die jarenlang het gele tenue van Swift droeg. Snijder was bovendien nog even assistent van Peters in zijn periode als hoofdtrainer van de vrouwenselectie van AAC 1899, van 2011 tot 2-13. Peters: “Ik wilde ook per se iemand naast me waar ik vertrouwen in heb. Guido heeft technisch en tactisch de nodige bagage en heeft als speler natuurlijk een schat aan ervaring. Hij wilde zelf graag op eredivisieniveau actief zijn. Guido krijgt zo alle kans om zich te ontwikken op het trainersvlak.”
In de samenwerking met Snijder ziet Peters nog een ander voordeel. “Vanaf volgende week worden gesprekken met de spelers gevoerd en het kan maar zo zijn dat spelers mede door de komst van Guido bij Swift blijven. Guido kent de mensen, is een Arnhemse jongen en spreekt de taal.”

Swift speelt zaterdagavond in sporthal Elderveld zijn laatste wedstrijd in de nacompetitie. De Arnhemse ploeg kan dan tegen Hellas het eredivisieschap voor nog een seizoen veiligstellen. De voorsprong op Hellas bedraagt 2 punten. Peters: “We zullen alles doen voor een goed resultaat, maar we mogen zelfs met elf doelpunten verschil verliezen.”
De nummer laatst in de degradatiepoule krijgt nog een herkansing. Die ploeg speelt in een uit- en een thuiswedstrijd tegen MHV ’81 om een plaats in de eredivisie.
Peters kan in het duel met Hellas geen beroep doen op Jordy Brunekreef (afgescheurde kruisband) en Stanley Santos, die in verband met zijn werk in het buitenland vertoeft. De wedstrijd tussen Swift en Hellas begint zaterdagavond om 20.30 uur.