Peter Schoenaker terug bij DFS

4 juni 2020 | Van onze AS-redactie

Handballer Peter Schoenaker keert terug bij DFS Arnhem. De 26-jarige cirkelloper verliet de Arnhemse eredivisionist in de zomer van 2018 voor het Bevo/HC, uitkomend in de BENE-League, de Belgisch-Nederlandse topcompetitie. Na één seizoen verruilde Schoenaker de ploeg uit Panningen voor het Belgische Sporting Pelt, eveneens spelend in de BENE-League.

“Ik wil me aankomend seizoen meer gaan richten op mijn maatschappelijke carriére als personal trainer en dat is ook de reden dat ik weer terugkeer naar het vertrouwde Arnhem”, vertelt Schoenaker. 
De handballer doorliep alle jeugdteams van AHV Swift en maakte op zijn zeventiende zijn debuut in de hoofdmacht. Schoenaker was in zes seizoenen een onmisbare schakel in het eerste team van AHV Swift en, na de fusie met AAC 1899, in de hoofdmacht van DFS Arnhem. “Na al die jaren heb ik voor het avontuur gekozen in Panningen en daarna in Neerpelt, maar het is ook mooi om weer terug te zijn.”

Peter Schoenaker, in actie tegen HARO Rotterdam, november 2017. (Foto: John Voermans)

“Ik denk dat het een seizoen wordt van vallen en opstaan”, voorziet Schoenaker. “Ons team is een mix van ervaring en jong talent, maar als we goed met die combinatie omgaan, kan het zeker een mooi seizoen worden.”

Trainer Pascal Lucassen, de opvolger van de naar Tachos vertrokken Fred Michielsen, ziet de komst van Schoenaker helemaal zitten. “Voor een club als DFS is het prachtig dat Peter weer terugkeert. Hij is een van de beste cirkellopers van de eredivisie en kan als leider een ploeg bij de hand nemen. Ik ken ook weinig cirkellopers die zo balvast zijn als Peter en hij staat verdedigend ook zijn mannetje. Daarnaast past hij moeiteloos in de groep en is buiten het veld ook als persoon een goed mens.”

Lucassen en Schoenaker speelden ook lange tijd samen bij Swift/DFS en hebben ook in de periode dat Schoenaker uitkwam voor Bevo en Sporting Pelt contact gehouden. Lucassen: “Wij konden dus snel inspringen op zijn wens weer in de regio Arnhem te komen wonen en hem zo te kunnen binden aan onze club.”

* Foto geheel boven: Peter Schoenaker waagt een doelpoging tegen Houten in april, 2018. (Foto: John Voermans)