Peter Bosz neemt Noordwijk serieus

30 oktober 2013 | Van onze AS-redactie

Vitesse kan zich woensdag plaatsen bij de laatste zestien in de strijd om de KNVB-beker. In Gelredome (aanvang 20.00 uur) moet dat gebeuren tegen de zaterdagse topklasser Noordwijk.

Vitesse had zich, na de winst in de eerste ronde op de amateurs van RVVH (1-3) in de volgende ronde bijna geen prettiger tegenstander kunnen wensen. Toch neemt trainer Peter Bosz (foto) van Vitesse zaterdagclub Noordwijk serieus. “Noordwijk is de competitie slecht gestart, maar heeft zaterdag gewonnen bij HHC. Wij hebben respect voor deze tegenstander”, zegt Bosz voor de camera van VitesseTV.
Bosz rekent op een defensief ingesteld Noordwijk. “En je hebt het nooit gemakkelijk als ploegen goed compact spelen en via de counter proberen toe te slaan. Wij gaan uit van eigen kracht en zullen de tegenstander in een hoog tempo proberen kapot te spelen.”
Lucas Piazon, een van de smaakmakers van het huidige Vitesse, blijft mogelijk aan de kant. De aanvaller kampt met een lichte bovenbeenblessure. Bosz wilde, zoals gebruikelijk, zijn opstelling nog niet prijsgeven. De trainer wilde ook niet zeggen of hij bepaalde spelers rust zou gunnen. “Ik wil altijd met de beste spelers spelen, maar dat kunnen ook andere jongens zijn, want we hebben meerdere goede spelers.”
In de zaterdagse Topklasse staat Noordwijk op een dertiende en voorlaatse plaats met 9 punten uit 9 wedstrijden. De ploeg lijkt echter aan de beterende hand, want zaterdag won Noordwijk met 3-1 bij het hooggeklasseerde HHC uit Hardenberg.
Noordwijk bracht het in het seizoen 2010-2011 tot de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. De Zuid-Hollandse ploeg verloor daarin met 6-0 bij RKC. In 1973 en 1980 werd Noordwijk zowel zaterdagkampioen als algeheel amateurkampioen van Nederland. 
Voor doelman Mustafa Amezrine (24) van Noordwijk is de bekerwedstrijd tegen Vitesse heel bijzonder. Amezrine is in Arnhem beboren en speelde in de jeugd bij Arnhemia. Op zijn twaalfde vertrok hij naar De Gaafschap waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. Toen zijn contract in 2010 niet werd verlengd vertrok Amezrine naar SVDB in barnelevld. de doelman is nu bezig aan zijn derde seizoen bij Noordwijk.

bron: vitesse.nl

Uitslagen derde ronde KNVB-beker
Dinsdag 29 oktober

FC Eindhoven – NEC                 0-1
JVC Cuijk EVV                          3-0
Ajax – ASWH                            4-1
MVV – ADO Den Haag              2-1
Cambuur – NAC                       2-2 na verlenging (Cambuur wns)
Kozakken Boys – FC Utrecht     1-2 na verlenging
FC Emmen – IJsselmeervogels   2-3
Programma
Woensdag 30 oktober

18.45 uur: PSV – Roda JC
19.00 uur: AZ – Achilles ’29
20.00 uur: Vitesse – Noordwijk
20.00 uur: PEC zwolle – Wilhelina ’08
20.00 uur: Excelsior ’31 – heracles
20.00 uur: FC Groningen – Capalle
20.00 uur: Feyenoord – Hoek
Donderdag 31 oktober
18.45 uur: Heerenveen – VVV
20.45 uur: Excelsior – Go Ahead eagles