Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv

4 januari 2016 | Van onze AS-redactie

Trainer Peter Bosz (foto) is per direct weg bij Vitesse. De 52-jarige Apeldoorner heeft bij Maccabi Tel Aviv, de regerend landskampioen van Israel, een contract getekend tot de zomer van 2017.

Rob Maas, een van de assistenten van Bosz, neemt de taken als hoofdcoach voorlopig over. De selectie en de staf van Vitesse zijn maandagochtend vertrokken naar Spanje. In Orihuela Costa belegt Vitesse een trainingskamp waar de ploeg zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft. Vitesse hervat de competitie op zaterdag 16 januari met een uitwedstrijd tegen Cambuur.
Bosz, die tweeënhalf jaar hoofdtrainer was van Vitesse, zou tijdens het trainingskamp in Spanje met de leiding van Vitesse praten over een eventuele contractverlening. Tijdens het korte kerstreces sprak Bosz echter ook met Jordi Cruijff, de technisch directeur van Maccabi Tel Aviv. Bosz koos uiteindelijk voor een avontuur in het buitenland.
Maccabi Tel Aviv kwam dit seizoen uit in de Champions League, maar in een groep met Chelsea, FC Porto en Dynamo Kiev verloor de Israëlische club alle zes wedstrijden. In de competitie heeft de nieuwe ploeg van Peter Bosz 38 punten uit 17 wedstrijden. Hapoel Be’er Sheva heeft 38 punten uit 16 duels en speelt maandagavond nog de uitwedstrijd tegen Maccbai Haifa, de nummer zes op de ranglijst. Hapoel Be’er Sheva komt bij winst of een gelijkspel dus alleen aan kop.