Periodetitel voor Arnhemse Boys

3 april 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys is donderdagavond winnaar geworden van de tweede periodetitel. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños won in Heteren de inhaalwedstrijd bij SDOO met 5-0. Bij rust leidden de gasten al met 0-2.
 
Arnhemse Boys behaalde in de tweede periode net als Spero en FC Jeugd 20 punten uit 9 duels. Op basis van een  beter doelslado ging de tweede periodetitel naar de Arnhemse formatie. Door de zege op SDOO blijft Arnhemse Boys ook in de race om het algehele kampioenschap. De achterstand op koploper Spero bedraagt met nog vijf wedstrijden voor de boeg slechts twee punten.
In Heteren sloeg Arnhemse Boys door Germaine Lenting al twee keer toe: 0-2. Na de pauze bepaalden weer Lenting, Jochem Raymakers en Cirano Leming de eindstand op 0-5. “Ik ben blij met de periodetitel, maar we zijn vooral bezig met het kampioenschap”, vertelde trainer Ricardo Gil Muiños van Arnhemse Boys na afloop.
OVC ’85 verloor thuis met 2-3 cvan Fortissimo en is nog lang niet veilig.

In de derde klassse D werd het duel Driel – Hatert bij een 2-1 stand in het voordeel van de thuisclub wegens invallende duisternis. SCP kwam door een 4-2 zege op ONA ’53 op gelijke hoogte met VDZ. Beide ploegen delen de twaalfde plaats met 18 punten uit 21 duels. SML staat daar nog onder met 8 uit 21 en is al een vrijwel zekere degradant.
 
Jonge Kracht beleefde in de tweede klasse I een slechte avond. De Huissense ploeg verloor thuis met 0-1 van WAVV. Jonge Kracht staat in 2I op een twaalfde plaats met 19 punten uit 21 wedstrijden. De achterstand op Columbia en Concordia Wehl bedraagt 4 punten. Robur et Velocitas  (13 uit 21) en Beekbergen (12 uit 21).

Uitslagen zondagvoetbal donderdag 3 april
Tweede klasse I

Woezik – Leones                           0-0
Jonge Kracht – WAVV                    0-1

Derde klasse D
SCP – ONA ’53                              4-2
Driel – Hatert                                2-1 (gestaakt in 85e minuut wegens duisternis)                   

Vierde klasse D
Sprinkhanen – Kilder                     1-2

Vierde klasse F
SDOO – Arnhemse Boys                 0-5
OVC ’85 – Fortissimo                     2-3

Periodetitel voor Arnhemse Boys

4 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys is winnaar van de tweede periodetitel. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muinos verloor bij Overasseltse Boys (3-2), maar omdat ook concurrent NA’53 bij Woezik onderuit ging (3-1), was er toch een feestje. Met een dubbel gevoel, dat wel.

Arnhemse Boys was al op de hoogte van de eindstand bij Woezik – ONA’53, toen het zelf in de 82e minuut door Michael Bijsterbosch op een 1-2 voorsprong kwam. In de 90e minuut viel de gelijkmaker uit een vrije trap, waarna de thuisploeg ver in blessuretijd ook nog de winst pakte. Bij rust keek Arnhmse Boys tegen een 1-0 achterstand aan. Tien minuten na de pauze maakte Levent Akat gelijk.
Trainer Ricardo Gil Muinos van Arnhemse Boys zat na afloop met een dubbel gevoel. “Die periodetitel is heel mooi. Een prijs die je op basis van meerdere wedstrijden hebt verdiend”, sprak Gil Muinos na afloop. “Maar we hadden ons bij een zege kunnen mengen in de strijd om de titel. Nu staan we op 7 punten van Woezik en 6 van ONA’53. Dat is wel een domper.”
Arnhemse Boys kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand. “Een buitenspelgoal”, zei Gil Muinos, die het veld ‘dramatisch’ in Overasselt noemde. “Een veld met hoog gras en veel pollen. Daarom zijn wij ook maar overgegaan op ‘lange ballen’.”
Na de treffer van Akat en de 1-2 van Bijsterbosch, op aangeven van Tom van Vessem, waande Arnhemse Boys zich al winnaar. “Maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Overasseltse Boys op appelleren een vrije trap”, zei Gil Muinos. “Michael Bijsterbosch zou de bal met de arm hebben meegenomen. De scheidsrechter liet eerst doorspelen, maar op appèl van de spelers van de thuisclub floot hij alsnog. Uit die vrije trap viel de gelijkmaker.”
Het werd nog erger voor Arnhemse Boys, toen de thuisclub ver in blessuretijd uit een corner ook nog 3-2 maakte. Het geplande feestje in Arnhem kreeg daardoor een wrange bijsmaak.

Derde klasse D
Spero – Trekvogels                             1-1
Groesbeekse Boys – Beuningse Boys   1-4
SML – Union                                       2-0
Overasseltse Boys – Arnhemse Boys    3-2
Woezik – ONA’53                                3-1
WAVV – Hatert                                    3-0