Periodetitel gaat aan SML voorbij

25 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

SML heeft zondag de beslissingswedstrijd om de eerste periodetitel in de derde klasse C tegen WVV’34 verloren. Op het terrein van Warsnsveldse Boys verloor de Arnhemse ploeg van trainer Bert Hendriks met 3-2.

Nekhomi Veldt zette SML al binnen vijf minuten op voorsprong: 1-0. Dat leek ook de ruststand te worden, maar op de valreep maakte WVV’34 nog gelijk: 1-1.
De tweede helft leek op een kopie van de eerste, want opnieuw nam de Arnhemse ploege binnen vijf minuten de leiding. Ditmaal was het Ahmed Lak die scoorde: 2-1. WVV’34 drong vervolgens aan en had ook het betere van het spel. Dat leidde tussen de 65e en de 75e minuut tot twee doelpunten voor de ploeg uit Hengevelde: 2-3. Kort daarop kon SML ‘er Bas Berendsen met een rode kaart naar de kant wegens beledigen van de arbiter. Met tien tegen elf streed SML voor een kansloze zaak.
WVV’34, dat in de derde klasse C met het Doetinchemse Viod met 22 punten uit 11 wedstrijden aan kop gaat, is door het behalen van de eerste periodetitel verzekerd van een plek in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. In de stand in 3C delen SML en stadgenoot VDZ de derde plaats met 21 punten.