Paul Schuurkes nieuwe trainer Swift

3 mei 2011 | Van onze AS-redactie

De Arnhemse handbalvereniging Swift heeft in trainer Paul Schuurkes een opvolger gevonden voor Johann Peters, die vertrekt naar AAC 1899.  Schuurkes tekende een contract voor 1 seizoen bij de eredivisieclub.

Het bestuur van Swift en Paul Schuurkes hebben niettemin de intentie langer met elkaar door te gaan. Schuurkes is een echt handbaldier. Hij begon zijn handbalcarrière op 14-jarige leeftijd en heeft in de jaren ’70 al voor Swift gespeeld. In deze periode maakte hij ook zijn opwachting in de nationale selectie en hij kwam uiteindelijk tot 73 interlands.
Schuurkes heeft met een korte tussenstop bij De Gazellen uit Doetinchem lange tijd in Duitsland gespeeld. In deze periode heeft hij ook als trainer veel ervaring opgedaan bij enkele topclubs. In Nederland heeft Schuurkes meerdere jaren ervaring als trainer op het hoogste niveau.
Bestuurslid technische zaken Joop Peters is zeer content met de aanstelling. “Met Paul hebben we een perfecte match. Wij hebben een jonge, ambitieuze groep die hard wil trainen en veel wil bijleren. Paul heeft een duidelijke handbalvisie en heeft enorm veel nationale en internationale ervaring. Met hem halen we een toptrainer in huis waar onze jeugd veel van kan leren.”
AHV Swift heeft drie jaar geleden de ambitie uitgesproken binnen 5 jaar een stabiele eredivisievereniging te zijn met een uitstekende jeugdopleiding. Van daaruit wil Swift doorgroeien naar de top van Nederland. Schuurkes past uitstekend in dit plaatje.