Pastoors/Schimmel door op NK tennis

16 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het tennisduo Arjan Pastoors (foto)/Kevin Schimmel heeft op het NK in Amstelveen de tweede ronde bereikt. De titelverdedigers waren dinsdag in de eerste ronde te sterk voor Yannick Goossens en Bart van Kampen: 6-2, 6-1.

Een beter begin van het Nederlands kampioenschap hadden Schimmmel en Pastoors zich niet kunnen wensen. “Een goede eerste ronde. Het ging ook lekker. We waren fel en maakten weinig fouten”, zei Pastoors, die in de competitie uitkomt voor het Velpse TV Beekhuizen.
Ondanks de eenvoudige zege laten Ulftenaar Pastoors en Arnhemmer Schimmel zich geen zand in de ogen strooien. “We nemen elke wedstrijd serieus. Vorig jaar hadden we het in de halve finale ook ineens moeilijk tegen relatief onbekende tegenstanders.”, aldus Pastoors. “Maar ik kan niet ontkennen dat we het op papier qua loting niet slecht hebben getroffen.”
In de tweede ronde, woensdagmiddag, wachten Colin van Beem en Kevin Griekspoor op de titelverdedigers. “Vergelijkbare tegenstanders als Goossens en Van Kampen”, aldus Pastoors. “Maar het is altijd uitkijken, die jongens hebben niets te verliezen. We zullen ze niet onderschatten.”