Pastoors buigt weer voor Van Ewijk

30 juni 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arjan Pastoors (foto) heeft zondag geen revanche kunnen nemen. De Ulftenaar verloor in Velp op het DAAN OPEN tennistoernooi van TV Beekhuizen net als vorig jaar in de finale van het mannen enkelspel in drie sets van Robert van Ewijk: 3-6, 6-3, 1-6.

Pastoors verloor op het prachtige tennispark in Velp de eerste set, maar herstelde zich knap in de tweede. Gezien het vertoonde spel leek Pastoors in de beslissende derde set door te kunnen drukken, maar dat pakte geheel anders uit. Bij een 1-0 achterstand verloor Pastoors in de tweede game zijn service, waarna Tielenaar Robert van Ewijk de partij snel in zijn voordeel besliste.
“Ik wilde in de eerste set te snel scoren”, verklaarde Pastoors na zijn partij. “Ook als ik moest verdedigen, wilde ik er meteen overheen. Als dat lukt gaat het publiek uit zijn dak, maar uiteindelijk levert het allemaal minder op. Je moet een punt opbouwen, ik ging meteen voor de scorende bal. In de tweede set heb ik het goed opgepakt. Ik koos de momenten om mijn forehand in stelling te brengen. Daarna kon ik het afmaken.”
In die tweede set liep alles op rolletjes voor Pastoors, die op eigen service een 1-0 voorsprong nam. Na een hele lange tweede game brak Pastoors uiteindelijk door de service van zijn tegenstander. Beide spelers hielden daarna hun servicebeurt en werd het uiteindelijk 6-3 voor Pastoors.
Pastoors dacht door te kunnen gaan, maar kwam bedrogen uit. De speler van TV Duno uit Doorwerth verloor in de tweede game zijn eigen service, waardoor Van Ewijk op een 2-0 voorsprong kwam. “Als je in een beslissende set meteen wordt gebroken, dan weet je dat je het heel moeilijk krijgt. Zeker tegen Robert van Ewijk, want hij serveert heel goed. Bij elke kans op een break ging ik er eens goed voor staan, maar dan sloeg hij weer een ace. Hij stond er op de belangrijke momenten, dus op die zegeviel niets af te dingen.”
Pas bij 5-0 in de derde set kon Pastoors nog wat terugdoen, maar het bleef bij die ene game: 6-1. “Pijnlijk? Ja, een beetje, want er zaten ook 15 tot 20 kinderen die ik les geef bij Altec in Aalten en bij De Vijverberg in Doetinchem. Ik had er dus nog graag een wedstrijd van willen maken. Eric Bel, de voorzitter van De Vijverberg, is deze week elke wedstrijd met mij meegegaan. Nu kon hij niet, in verband met een toernooi bij de club. Ik denk, dat ik daardoor heb verloren.”