Pakt MASV de titel en plaatsen AVW ’66 en SML zich voor de nacompetitie?

25 mei 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde de laatste speelronde afgewerkt. Nog lang niet alle beslissingen zijn gevalen. Zo heeft AVW ’66 in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal in de thuiswedstrijd tegen Lunteren nog een punt nodig om zich te verzekeren van nacompetitievoetbal. Een klasse lager, in 3A, staat er voor AZ 2000 heel veel op het spel. Kan de ploeg van interim-coach Jan Brouwer door een zege op OVC ’85 directe degradatie nog voorkomen? En schrijft MASV historie en pakt het de titel in de derde klasse C van het zondagvoetbal of gaat OBW alsnog met de eer strijken? En wie wordt in 4D het kind van de rekening: Veluwezoom of Arnhemia? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
AVW ’66 – Lunteren (14.30 uur)

AVW ’66 heeft nog een punt nodig om zeker te zijn van de nacompetitie. Bij minimaal een gelijkspel tegen Lunteren is de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Wouter van der Ent niet afhankelijk van de resultaten van de concurrenten.

AVW ’66 kwam dit seizoen tot zeven thuiszeges, speelde vier keer gelijk en verloor op eigen bodem alleen van Blauw Geel ’55 (0-1). Tegenstander Lunteren kwam in uitwedstrijden vijf keer tot winst, speelde eenmaal gelijk en incasseerde zes keer een nederlaag.
AVW ’66, gedeeld tweede met 45 punten uit 25 duels, zal tegen de Veluwse ploeg (zesde met 33 uit 25) de kans op de nacompetitie niet laten liggen.
Prognose: 3-1.

Derde klasse A
AZ 2000 – OVC ’85 (15.00 uur)

Kampioen Be Quick Zutphen liet het afgelopen zaterdag helemaal lopen tegen de nummer laatst Excelsior Z (4-1 verlies), waardoor AZ 2000 nu de rode lantaarndrager is. De ploeg van interim-coach Jan Brouwer moet winnen van OVC ’85, dat al zeker is van nacompetitie om promotie, om nog een kans te hebben directe degradatie te ontlopen.

AZ 2000 (17 uit 23, doelsaldo -42) is in dat geval ook nog afhankelijk van het resultaat van Excelsior Z (18 uit 23, -27), dat bij het ook nog niet veilige JVC Cuijk (20 uit 23, -23) op bezoek gaat.
Kortom, een lastige klus voor AZ 2000, maar misschien krijgt de Arnhemse ploeg, net als Excelsior Z, een tegenstander die een beetje meehelpt.
Prognose: 2-1

Zondagvoetbal
Derde klasse C
Doetinchem – MASV (14.00 uur)

In het zondagvoetbal gaat de meeste aandacht ongetwijfeld uit naar dit duel. MASV, koploper met53 uit 25 (doelsaldo +31) is bij een zege onbereikbaar voor OBW (51 uit 25, +43). De Zevenaarse ploeg gaat op bezoek bij Vios B (23 uit 25), dat de nacompetitie al niet meer kan ontlopen en daarin klassenbehoud moet afdwingen.

Blijdschap bij MASV na een treffer in de afgelopen zondag met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen SML. (Foto: Nico Kooij)

MASV treft juist een tegenstander die zich bij een zege kan plaatsen voor de nacompetitie om promotie. In de derde een laatste periode gaat MASV (17 uit 8, +9) aan kop, maar dat is niet van belang omdat de ploeg van trainer Tim Cornelisse al een periodetitel heeft. De strijd gaat tussen Doetinchem (16 uit 8, +9), Pax (16 uit 8, +8) en SML (14 uit 8, +7).
MASV wacht in en tegen Doetinchem dus een lastige klus. Daarbij komt dat het duel ook nog eens gespeeld wordt op gewoon gras. De Arnhemmers blijven niettemin de favoriet.
Prognose: 1-2.

SML – Gendringen (14.00 uur)
SML had de derde een laatste periodetitel voor het grijpen, maar verloor de laatste twee wedstrijden. Na de thuisnederlaag tegen Grol (1-3) verloor de ploeg van trainer David Roig Garcias afgelopen zondag met 3-1 bij MASV.

SML sticht gevaar voor het doel van MASV. De wedstrijd ging echter met 3-1 voor SML verloren. (Foto: Nico Kooij).

Dat laatste verlies was niet verrassend, het eerste wel. Nu is SML ook bij winst op het al gedegradeerde Gendringen nog afhankelijk van de resultaten van Doetinchem (thuis tegen MASV) en Pax (uit tegen SC Rheden).
SML (14 uit 8, +7) mag echter hopen. Bij een gelijkspel van Doetinchem (16 uit 8, +9) en Pax (16 uit 8, +8) kan de Arnhemse ploeg de concurrenten achterhalen. SML moet dan wel met twee goals verschil winnen. Dat mag tegen een uitgerangeerde ploeg als Gendringen geen probleem zijn.
Prognose: 4-0.

Vierde klasse D
Jonge Kracht – Arnhemia (14.00 uur)

Wie ontloopt de nacompetitie: Arnhemia (25 uit 25, -31) of Veluwezoom (23 uit 25, -26)? Arnhemia gaat op bezoek bij Jonge Kracht, de nummer twee op de ranglijst en al zeker van nacompetitie. Veluwezoom speelt uit tegen DVV, de ongenaakbare kampioen van 4D.

Normaal gesproken zijn beide degradatiekandidaten kansloos, maar op de laatste speeldag kunnen de gekste dingen gebeuren. Alleen als DVV de wedstrijd tegen Veluwezoom laat lopen, moet Arnhemia alsnog vrezen voor de nacompetitie. Bij winst van Veluwezoom heeft Arnhemia ook niets aan een gelijkspel bij Jonge Kracht. Het doelsaldo is dan in het nadeel van de ploeg van de interim-coaches Mo Edan en Flip Witjes. Maar ook in Huissen is de vraag: hoe gemotiveerd is Jonge Kracht nog?
DVV won 10 van de 12 gespeelde thuiswedstrijden en verloor alleen van GSV ’38 (2-3). Jonge Kracht bleef thuis in 12 wedstrijden ongeslagen (8 keer winst, 4 keer gelijk).
Prognose: 3-1.

Spelmoment uit het duel Arnhemia GSV ’38 (1-6), afgelopen zondag. (Foto: Sjaak Bouwmeister)