Pakt AVW ’66 tegen Lelystad ’67 de eerste driepunter en blijft RKHVV ongeslagen?

2 november 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de zevende speelronde afgewerkt. Lukt het AVW ’66 in 2G van het zaterdagvoetbal na vier nederlagen op rij eindelijk een zege te pakken tegen Lelystad ’67? En wie pakt de winst in de Arnhemse stadsderby De Paasberg – AZ 2000 in 4A? Behoudt RKHVV in de topper tegen BVC ’12 in de eerste klasse E van het zondagvoetbal haar ongeslagen status? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
AVW ’66 – Lelystad ’67 (14.30 uur)

Mike Teeuw (rode tenue) namens AVW ’66 in actie tegen Valleivogels (2-2).

AVW ’66 wacht na zes speelrondes nog steeds op de eerste zege. Na twee gelijke spelen volgden vier nederlagen. Een bittere teleurstelling voor de ploeg die vorig seizoen tot de laatste speeldag meedeed om de titel!
Met 2 punten uit 6 duels heeft de ploeg van trainer Delano Verwey alleen Dinxperlo en Be Quick Z, beide nog puntloos, onder zich. Het duel met Lelystad ’67, dat met 3 punten net boven AVW ’66 staat, moet voor de Westervoortse ploeg de ommekeer worden.
Lelystad ’67 begon de competitie met drie enorme nederlagen (8-0, 13-1 en weer 8-0), maar verraste daarna in de vierde wedstrijd door met 3-2 van Lunteren te winnen. Daarna volgden nederlagen bij VRC (3-0) en thuis tegen Valleivogels (0-2). Het lek is dus nog niet boven bij Lelystad ’67.
Prognose: 3-1.

Vierde klasse A
De Paasberg – AZ 2000 (14.30 uur)

Met 12 punten uit 5 wedstrijd kent De Paasberg een prima start van het seizoen. Alleen de uitwedstrijd bij JVC Cuijk, koploper met 15 uit 5, ging met 4-1 verloren. De ploeg van trainer Paul van Koppenhagen lijkt dus een woordje mee te gaan spreken als het gaat om de bovenste plaatsen.

Tegenstander AZ 2000 (7 uit 6) zal zich in de Arnhemse stadsderby echter niet zo maar gewonnen geven. De ploeg van Giovanni Zweers pakte in de laatste drie duels twee zeges en dat poetste de povere start ( 1 punt uit de eerste drie duels) een beetje weg.
De Paasberg is zaterdagmiddag toch de favoriet.
Prognose: 4-2 

Zondagvoetbal
Eerste klasse E
RKHVV – BVC ’12 (14.00 uur)
RKHVV is in de eerste klasse E met 12 uit 6 de nummer vier op de ranglijst, maar als enige ploeg nog ongeslagen. Die status zal de formatie van trainer Mark Otten in de thuiswedstrijd tegen BVC ’12, dat met Orion aan kop gaat (beide 15 uit 6) graag behouden.
Opvallend detail is dat RKHVV in de drie gespeelde wedstrijden op het eigen sportpark De Blauwenburcht nog niet tot winst kwam. Tegenover drie gelijke spelen in de thuisduels staan drie overwinningen op vreemde bodem. In die drie uitduels scoorde de Huissense ploeg liefst 13 keer, thuis kwam RKHVV tot slechts 3 treffers.
Het vertrouwen in het Huissense kamp zal na de 6-2 zege van afgelopen zondag bij Winterswijk ongetwijfeld zijn gegroeid, maar BVC ’12 is van een ander kaliber dan de Achterhoekers. een gelijkspel ligt voor de hand.
Prognose: 1-1.

Tweede klasse I
MASV – Quick 1888 (14.00 uur)

Topscorer Angelo Siep (rode outfit) van MASV, in actie tegen Union op 28 september

MASV is met 15 uit 6 de trotse koploper in de tweede klasse I. De eerste periodetitel lonkt zelfs al voor de ploeg van trainer Roberto Straal, want de twee directe achtervolgers, Eendracht ’30 en Union, staan met 12 uit 6, op gepaste afstand. Vier punten uit de komende twee wedstrijden (Quick 188 en uit tegen Viod), zijn voldoende om al vroeg in het seizoen een plek in de nacompetitie veilig te stellen.
Thuis tegen Quick 1888, met 3 uit 6, de nummer laatst op de ranglijst, mag MASV geen punten verspelen. De Nijmeegse ploeg incasseerde al 20 doelpunten en pakte alleen thuis tegen Spero, op de tweede speeldag, een zege. Die was dan wel met grote cijfers: 5-1. Daarna volgden vier nederlagen op rij.
Prognose: 4-0. 

Derde klasse D (west I)
Arnhemse Boys – Saestum (14.30 uur)
Na de overwinning op VDZ (1-0) was sprake van enige euforie bij Arnhemse Boys, maar afgelopen zondag was de ploeg van trainer Marcel Omvlee kansloos bij SML (5-1). geen schande, want SML gaat dit seizoen een rol spelen in de strijd om de titel in de westelijke derde klasse D.

Met 4 punten uit 6 duels staat Arnhemse Boys op een elfde plaats. Driel (3 uit 5) en Roda ’46 (2 uit 5) staan daar nog onder. Om uit die onderste regionen weg te komen is Arnhemse Boys zondagmiddag alleen gebaat bij een zege op Saestum, met 7 uit 6 de nummer negen op de ranglijst. 
Saestum behoort tot de ploegen waar Arnhemse Boys punten tegen moet pakken. In deze ‘zes-punten-wedstrijd’ kan de ploeg van Marcel Omvlee zich geen nederlaag permitteren.
Prognose: 1-0. 

Klik hier voor het voetbalprogramma