Pakt AVW ’66 de tweede overwinning en haakt SML aan bij de top?

23 november 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de negende speelronde afgewerkt. Voor AVW ’66 staat er heel wat op het spel in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal. Behaalt de Westervoortse ploeg de tweede thuiszege op rij tegen Dinxperlo of komt het verder in de zorgen. Blijft ESA in 3A overeind bij het Nijmeegse DVE Trajanus? En behoudt RKHVV in 1E van het zondagvoetbal de ongeslagen status en haakt SML in 3D aan bij de top? Kan Arnhemia in 4D stunten tegen subtopper Westervoort. De AS-redactie blikt vooruit en haalt alle vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
AVW ’66 – Dinxperlo (14.30 uur)
AVW ’66 kent een povere competitiestart. Met een elfde plek en slechts 5 punten uit 8 duels presteert de Westervoortse ploeg onder de verwachtingen. Alleen tegen het zeer matige Lelystad ’67 behaalde de ploeg van trainer Delano Verwey een overwinning.
De Westervoorters hebben zaterdagmiddag een uitgelezen kans de tweede zege van het seizoen te pakken. AVW ’66 krijgt bezoek van Dinxperlo, dat met 3 punten uit 8 duels de nummer twaalf op de ranglijst is. Na zes nederlagen boekte Dinxperlo op 2 november de eerste zege, thuis tegen FC Horst: 1-0. De lage stand op de ranglijst valt voor Dinxperlo te verklaren. De Achterhoekers hebben een groot gebrek aan scorend vermogen; pas 3 treffers in 8 duels.
Prognose: 3-0.

Derde klasse A
DVE Trajanus – ESA (14.30 uur)
ESA tankte afgelopen dinsdag vertrouwen door in de eerste ronde van het toernooi om de Arnhem Cup met 5-0 te winnen bij VVO. Die zege was wat geflatteerd en trainer Peter Gerritsen zal er ook ongetwijfeld voor zorgen dat zijn ploeg niet gaat zweven.

Peter Gerritsen

ESA bracht de achterstand op koploper FC Zutphen, dat de laatste wedstrijd met 3-2 verloor bij Eefde, twee weken geleden terug tot twee punten. Om nu in het spoor te blijven van de lijstaanvoerder kan ESA zich geen misstap veroorloven. Dat zou met de kraker tegen FC Zutphen op 30 november in het vooruitzicht ook een streep door de rekening zijn.

DVE Trajanus is thuis een lastig te bespelen tegenstander. Zo hield de Nijmeegse ploeg al eerder Dieren op 1-1 en won het van Effde, de bedwinger van koploper FC Zutphen, met 4-2. Daarnaast is elke wedstrijd voor een Arnhemse club op Nijmeegse bodem lastig.
Niettemin is ESA favoriet op basis van kwaliteit.
Prognose: 1-3.

Met een prachtige pass stelde ESA-aanvoerder Tom Titarsolej ploeggenoot Theo Weijs in staat de Arnhemmers in het Arnhem Cupduel met VVO op 0-1 te zetten. (Video: Hans Zwartkruis)

Zondagvoetbal
Eerste klasse E
Rohda R – RKHVV (14.00 uur)
Na 8 wedstrijden is RKHVV nog steeds ongeslagen. De Huissense ploeg is in de ranglijst niettemin pas terug te vinden op een vijfde plaats met 14 punten. De achterstand op de twee koplopers Orion en BVC ’12 bedraagt inmiddels 5 punten.

Om de twee lijstaanvoerders in het zicht te houden zal de ploeg van trainer Mark Otten bij Rohda Raalte, zevende met ook 14 uit 8, de 3 punten mee moeten nemen. dat zal geen eenvoudige klus worden, want de Overijsselse ploeg is thuis nog ongeslagen. Drie zeges en een gelijkspel leverden 10 punten op.
Opvallend is dat RKHVV juist in uitwedstrijden uitstekend presteert. De Huissenaren pakten op vreemde bodem 10 punten uit 4 duels. Alleen bij Stevo (2-2) morste RKHVV 2 punten. De uitduels bij De Bataven (1-3), De Zweef (1-4) en Winterswijk (2-6) leverden een zege op.
Prognose: 1-1.

Derde klasse D (West I)
SML – Driel (14.00 uur)
SML was met hele hoge verwachtingen aan de competitie begonnen, maar de resultaten vallen vooralsnog tegen. Na het ontluisterende verlies in het openingsduel met HDS (1-3) herstelde de ploeg van trainer David Roig Garcias zich keurig met een uitzege bij Sporting ’70 (3-5) en een klinkende thuisoverwinning op het zwakke Roda ’46 (7-1). De laatste 4 wedstrijden leverden echter maar 5 punten op, waardoor SML met 11 punten uit 7 duels een bescheiden zevende positie op de ranglijst inneemt.

In de derde klasse D zijn de krachtsverschillen echter gering, want koploper FC Jeugd (18 uit 8), nummer twee VDZ (15 uit 8) en nummer drie VVZA (14 uit 7) zijn voor SML, dat kampt met een aantal blessures, nog lang niet uit het zicht verdwenen.
Het resultaat in de thuiswedstrijd tegen Driel, elfde met 6 uit 7, is bepalend of SML zich kan menegen in de strijd om de bovenste plaatsen. Winst betekent aanhaken, verlies is, in ieder geval voorlopig, een pas op de plaats.
Prognose: 3-1.

Vierde klasse D
Arnhemia – Westervoort (14.00 uur)
Arnhemia heeft zich na een dramatische start van de competitie hersteld. In de laatste twee wedstrijden pakte de ploeg van trainer Mo Edan 6 punten. Na de knappe 4-0 thuiszege op ‘t Peeske versloeg Arnhemia vervolgens Loo met 4-3.

Spelmoment uit het duel Loo – Arnhemia (3-4). (Foto: Sjaak Bouwmeister)

Arnhemia staat inmiddels op een tiende plek en hoeft gezien de zwakte van ploegen als Loil, CHRC en Loo niet te vrezen voor degradatie.
Met Westervoort treft de Arnhemse ploeg zondagmiddag een subtopper. De ploeg van Harold Dengerink, die na dit seizoen na vier jaar vertrekt bij de vierdeklasser, haalde uit de laatste 5 duels 12 punten en is zeker een kandidaat voor deelname aan de nacompetitie om promotie. Een rol in de titelstrijd, die gaat tussen GVA en Jonge Kracht, zal Westervoort niet gaan spelen.

Om de aansluiting met de subtop te behouden mag Westervoort bij Arnhemia geen punten morsen. Voor de thuisploeg zou een gelijkspel al een bonuspunt zijn.
Prognose: 1-2.

* Foto geheel boven: AVW ’66 in de aanval in de op 2 november gewonnen thuiswedstrijd tegen Lelystad ’67 (3-0). (Foto: Ferry Leenders)

* Klik hier voor het voetbalprograma